30 Μαρτίου 2019 : Ευχές για καλό Σαββατοκύριακο, με μια όμορφη σκέψη από το Λογοτεχνικό περιβόλι της Ρένας Γ. Τζωράκη.

30 Μαρτίου 2019 : Ευχές για καλό Σαββατοκύριακο, με μια όμορφη σκέψη από το Λογοτεχνικό περιβόλι της Ρένας Γ. Τζωράκη.




Μια εγκάρδια καλημέρα ΑΓΑΠΗΣ σε όλους σας με τις ευχές μου για ένα ευλογημένο Σαββατοκύριακο μέσα στην γλυκιά Παρουσία του Κυρίου μας!
Δεν υπάρχει κανένα μέρος, κανένα καταφύγιο πιο ασφαλές, πιο θερμή αγκαλιά, πιο ζεστή επικοινωνία από τον Ζωντανό Θεό μας το Βασιλιά των Βασιλιάδων!
Και το βλέπουμε καθώς τα αισθητήριά μας ,
και οι κεραίες μας βλέπουν τις έσχατες μέρες που πλησιάζουν…
Όλη η εξουσία από τον Θεό, για την σωτηρία μας, θεραπεία, και ελευθερία, δόθηκε στο όνομα του Ιησού.
Γιατί ο Ιησούς ήρθε στον κόσμο για να προσφέρει την ζωή του λύτρα για τον κάθε αμαρτωλό, ενώ ο ίδιος είναι ο υιός του Θεού, και ο κόσμος έγινε διαμέσου αυτού. (Ιν. 1/10).


Αλλά, ας δούμε μερικά εδάφια από τον λόγο του Θεού. Στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης, διαβάζουμε ότι, ο Θεός, δια του Λόγου, και με την ενέργεια του Πνεύματος, δημιούργησε τα πάντα που βλέπουμε γύρω μας. Επειδή, τρείς είναι αυτοί που δίνουν μαρτυρία, στον ουρανό, ο Πατέρας, ο Λόγος, και το Άγιο Πνεύμα, και οι τρείς αυτοί είναι ένα.
 (1 Ιν 5/7).
 Και βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι, δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Λόγος έγινε σάρκα, (δηλ. ο Ιησούς),
και έζησε τριάντα τρία χρόνια στην γη, όπου εκτέλεσε το έργο του.

Γι’ αυτό, διαβάζουμε, ότι στην αρχή ήταν ο Λόγος και ο Λόγος ήταν Θεός, και ο Λόγος έγινε σάρκα (ο Ιησούς) και κατοίκησε ανάμεσά μας, γεμάτος χάρη και αλήθεια.
 (Γεν 1),  (Ιν 1/1,14).

Διαμέσου του Ιησού κτίστηκαν τα πάντα,
αυτά που είναι μέσα στους ουρανούς κι αυτά που είναι επάνω στην γη, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχές είτε εξουσίες τα πάντα κτίστηκαν διαμέσου αυτού και γι’ αυτόν, και αυτός είναι πριν απ’ όλα, και όλα συντηρούνται διαμέσου αυτού.
(Κολ. 1/15-17).

Επειδή, έπρεπε σ’ αυτόν για τον οποίο υπάρχουν τα πάντα, και διαμέσου του οποίου έγιναν τα πάντα, τον αρχηγό της σωτηρίας ο οποίος φέρνει στην δόξα πολλούς γιούς, (ο Θεός) να τον παραστήσει τέλειο διαμέσου των παθημάτων.
(Εβρ 2/10).

Ο Ιησούς νίκησε τον θάνατο.

Ο λόγος που ο Ιησούς ήρθε στη γη, είναι για να καταστρέψει τα έργα του σατανά, και να μας σώσει.
(1 Ιν 3/8).
 Με την ανάσταση του, νίκησε τον θάνατο. Γι’ αυτό στην Αποκάλυψη λέει, εγώ είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος, και αυτός που ζει, και έγινα νεκρός, και να είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων, αμήν, και έχω τα κλειδιά του άδου και του θανάτου.
 (Απόκ. 1/18).
 Και γνωρίζουμε, ότι ο Ιησούς επειδή αναστήθηκε νίκησε τον θάνατο, και κατήργησε αυτόν που είχε το κράτος του θανάτου δηλαδή, τον διάβολο.
(Εβρ. 2/14).
Γι’ αυτό, θα έρθει η ώρα που οι νεκροί θ’ ακούσουν την φωνή του Υιού του Θεού, και εκείνοι που άκουσαν θα ζήσουν.
 (Ιαν. 5/25).
Διότι, όπως ο ίδιος είπε, εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή, αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει θα ζήσει.
 (Ιν 11/25).

 Ο ΙΗΣΟΥΣ Θριάμβευσε πάνω στις δυνάμεις του σκότους.

Όλοι γνωρίζουμε για την θυσία Του, πάνω στον σταυρό. Εκεί, ο Ιησούς εξάλειψε το χειρόγραφο με τα διατάγματα που ήταν εναντίον μας. Τα διατάγματα ήταν ο Μωσαϊκός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να υπάρχει τιμωρία για τις αμαρτίες. Αυτό το χειρόγραφο ο Ιησούς, το αφαίρεσε από το μέσον, καρφώνοντάς το επάνω στον σταυρό. Γιατί, την ποινή για τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας, την πλήρωσε ο ίδιος, καθώς τιμωρήθηκε στην θέση μας, ενώ ήταν αναμάρτητος. Μας πρόσφερε δηλαδή δωρεάν την λύτρωση.  Κατόπιν αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια, όταν επάνω του θριάμβευσε εναντίον τους.
(Κολ. 2/14,15).
Οι αρχές και οι εξουσίες, που ο Ιησούς απογύμνωσε και καταντρόπιασε, είναι δαιμονικά πνεύματα που κάποτε ήταν άγγελοι, και όταν ο Εωσφόρος είχε πέσει από τον ουρανό, και έγινε ο σατανάς, αυτοί οι άγγελοι τον ακολούθησαν.
 (Ησαΐας 14/12-15).

Ακούστε το θαυμάσιο κήρυγμα:


Ένας ΥΜΝΟΣ αφιερωμένος σε όλους εσάς με όλη μου την ΑΓΑΠΗ!














                 Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια