Έσωσε 160 άτομα από τον θάνατο κάνοντάς του μία απλή ερώτηση!!!

Έσωσε 160 άτομα από τον θάνατο κάνοντάς του μία απλή ερώτηση!!!





Παρά τη μαγευτική,
φυσική ομορφιά του, το «Χάσμα» (The Gap) στο Σίδνεϊ, είναι -δυστυχώς- περισσότερο γνωστό ως το σημείο στο οποίο επιλέγουν αρκετοί απελπισμένοι άνθρωποι να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Ευτυχώς, όμως, για πέντε δεκαετίες, ακριβώς απέναντι ζούσε ο Ντον Ρίτσι, ένας άντρας που με την έγκαιρη παρέμβασή του κατόρθωσε να αποτρέψει πάνω από 160 αυτοκτονίες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τον αποκαλούν «Άγγελο της Αυστραλίας».

Ο Ρίτσι ποτέ δεν εκπαιδεύτηκε γι’ αυτό που έκανε ούτε και κάλεσε ποτέ την Αστυνομία για να τον βοηθήσει. Κάθε πρωί στεκόταν με τις ώρες στο μπαλκόνι του και παρατηρούσε τον βράχο. Μόλις αντιλαμβανόταν κάποιον που συμπεριφερόταν «ύποπτα», έβγαινε από το σπίτι του και τον πλησίαζε.

Πώς έπειθε τους απελπισμένους ανθρώπους να μην αυτοκτονήσουν; Με μια πολύ απλή ερώτηση: «Μπορώ να κάνω κάτι να σας βοηθήσω; Θέλετε να έρθετε σπίτι μου να πιούμε ένα φλιτζάνι τσάι;» τους έλεγε με ήρεμη φωνή, πάντα χαμογελαστός. Και το κάλεσμά του πάντα έβρισκε ανταπόκριση.

«Δεν μπορείς να κάθεσαι απλώς και να τους παρακολουθείς», είχε δηλώσει ο Ντον στις εφημερίδες. «Πρέπει να προσπαθήσεις να τους σώσεις. Είναι πολύ απλό». Δεν ήταν λίγοι οι παρ’ ολίγον αυτόχειρες που δέθηκαν μαζί του. Υπήρχαν αρκετοί που χρόνια μετά, επέστρεφαν και του χτυπούσαν την πόρτα για να «πιουν μαζί ένα τσάι και να τον ευχαριστήσουν ξανά».

Αποτέλεσμα εικόνας για the gap sydney deaths

Κάποια μέρα ένας άντρας τού έστειλε μια ζωγραφιά. Ήταν ένας άγγελος με ακτίνες γύρω του σαν αυτές του ήλιου. Από κάτω έγραφε: «Είσαι ένας άγγελος που περπατά ανάμεσά μας».

«Η φιλοδοξία μου ήταν πάντα να τους τραβήξω μακριά από την άκρη του βράχου, να κερδίσω λίγο χρόνο για να τους μιλήσω. Να τους δώσω την ευκαιρία να το ξανασκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά το επόμενο πρωινό», είπε κάποτε ο Ρίτσι.

«Πώς τα καταφέρνω τελικά; Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των λέξεων και του χαμόγελου».

Ο Ρίτσι ήταν ναυτικός στο Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν τέλειωσε ο πόλεμος, επέστρεψε στο Σίδνεϊ και εργάστηκε στον κλάδο των ασφαλίσεων. Έλεγε χαριτολογώντας: «Ήμουν πωλητής κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και τώρα πουλάω στους ανθρώπους ζωή».

Ο Ντον Ρίτσι πέθανε τον Μάιο του 2012.



Πηγή: lamianow.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια