Στον αναπνευστήρα ο Χριστόφορος ξανά!

Στον αναπνευστήρα ο Χριστόφορος ξανά!





Ο Κύπριος πρώην πρόεδρος Δημητρης Χρισόφιας τέθηκε το πρωί ξανά στον αναπνευστήρα, αφού παρουσίασε λοίμωξη στο αναπνευστικό του σύστημα

Δύο ειδικοί, λοιμωξιολόγος και πνευμονολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τελ Ασομέρ του Ισραήλ, πήγαν εσπευσμένα στην Κύπρο μετά τη νέα επιδείνωση την οποία παρουσίασε ο κ. Χριστόφιας.

Οι γιατροί από το Ισραήλ παρακάθησαν σε ιατρικό συμβούλιο με τους Κύπριους συναδέλφους τους και αξιολόγησαν την κατάσταση η οποία περιγράφεται ιδιαιτέρως κρίσιμη

Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου για την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρονται τα εξής:

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Σήμερα, οι θεράποντες ιατροί του, κατά την τακτική αξιολόγηση της κατάστασής της υγείας του, αποφάσισαν ότι υπήρχε ανάγκη να υποστηριχθεί μηχανικά με αναπνευστήρα. Η ανάγκη για πολυεπίπεδη υποστήριξη παραμένει. Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από την ιατρική ομάδα και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.»

Ο Δημήτρης Χριστόφιας (γενν. 29 Αυγούστου 1946) διετέλεσε ο 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. Είναι επίσης πρώην γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Γεννήθηκε στο -κατεχόμενο σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής- Kάτω Δίκωμο της επαρχίας Κερύνειας στις 29 Αυγούστου 1946. Είναι έγγαμος με την Έλση Χριστόφια – Χηράτου και έχουν δύο κόρες και ένα γιο. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας. Είναι διδάκτωρ ιστορικών επιστημών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της -τότε- Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: presspublica.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια