Ποιός είναι ο κυριάκος Βελόπουλος που εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης;;

Ποιός είναι ο κυριάκος Βελόπουλος που εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης;;





Οι δημοσκοπήσεις το υπαινίσσονταν, οι περισσότεροι όμως αρνούνταν να το δεχθούν. Ο Κυριάκος Βελόπουλος όμως εξελέγη ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης.

Οι δημοσκοπήσεις το υπαινίσσονταν, οι περισσότεροι όμως αρνούνταν να το δεχθούν. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική του Λύση όμως, επιβεβαίωσαν τους δημοσκόπους και από την πρώτη στιγμή των exit poll είναι ξεκάθαρο, ότι θα εκλέξουν Ευρωβουλευτή.

Ο τηλεπωλητής που συχνά πυκνά κατηγορείται για ρατσιστικό και ακροδεξιό λόγο, έκοψε σχεδόν στη μέση τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.  Δεν είναι βέβαια πρωτοεμφανιζόμενος στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.  Αντίθετα προέρχεται από το… μεγάλο φυτώριο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του Γιώργου Καρατζαφέρη, από το οποίο έχουν προκύψει ένας αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένας κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος και πλέον ένας ευρωβουλευτής.

Ως υποψήφιος του ΛΑΟΣ, απέτυχε να εκλεγεί το 2004, το κατάφερε όμως στη Β’ Θεσσαλονίκης το 2007 και το 2009. Αποχώρησε από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη το 2012 με αφορμή την συμπεριφορά κάποιων οπαδών του κόμματος κατά των Γεωργιάδη και Βορίδη. Ήταν βέβαια η εποχή που το ΛΑΟΣ βρισκόταν σε αποσύνθεση έπειτα από την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τα στελέχη του, μεταπηδούσαν μαζικά στη Νέα Δημοκρατία, που έδινε τη μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Ανατολάκης, Θανάσης Πλεύρης, Κώστας Κιλτίδης, Παύλος Μαρκάκης και Κυριάκος Βελόπουλος βρέθηκαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στη Νέα Δημοκρατία.  Και αν και οι περισσότεροι παρέμειναν εκεί, δεν συνέβη το ίδιο με τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος αποχώρησε το 2015, για να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Την Ελληνική Λύση. Το κόμμα του, μέχρι τουλάχιστον να προκύψει η Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν κάπως μονοθεματικό. Ακολούθησε δρόμους… Λιακοπουλικούς σχετικά με τον ρόλο της Ρωσίας, τα συμφέροντα της οποίας υποστήριζε σε κάθε ευκαιρία.

Μέχρι που ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών και η Ελληνική Λύση βρήκε λόγο ύπαρξης. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, το 2014 καταδικάστηκε σε πληρωμή προστίμου συκοφαντίας ύψους 15.000 ευρώ, καθώς είχε κατηγορήσει εκπαιδευτικό ως «προβοκάτορα που διαλύει τις συγκεντρώσεις καθοδηγώντας κουκουλοφόρους».  Μετά τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη τον Μάιο του 2018, ο Κυριάκος Βελόπουλος πήρε θέση υπέρ της επίθεσης, λέγοντας πως «πρέπει να σταματήσει η αστική ευγένεια με αστείους επικίνδυνους πολιτικούς».

Ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, έχει γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1965 στη Γερμανία ενώ προέρχεται από αγροτική προσφυγική οικογένεια. Έχει αποφοιτήσει από Σχολή Δημοσιογραφίας, ενώ υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.






Πηγή : reader.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια