«Ο Καραμανλής φυγομάχησε, ο Παπανδρέου στον κόσμο του, ο Σαμαράς λεηλάτησε…»Ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας!

«Ο Καραμανλής φυγομάχησε, ο Παπανδρέου στον κόσμο του, ο Σαμαράς λεηλάτησε…»Ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας!







«Ο Καραμανλής αποχώρησε στη μέση της θητείας του χωρίς να δώσει την μάχη. Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε και ήταν στον κόσμο του. Ο ίδιος με τους χειρισμούς του έφερε το ΔΝΤ. Ο Σαμαράς οδήγησε την χώρα σε κοινωνική λεηλασία. Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κρίνοντας τους εκλεγμένους προκατόχους του.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και ερωτώμενος σχετικά με τη φημολογία περί «καραμανλικής συνιστώσας» της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Είπα τα αρνητικά της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά πρέπει να πω ότι προσπάθησε να βάλει κανόνες. Αλλά απέτυχε. Εμείς δώσαμε τη μάχη και συγκρουστήκαμε. Υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές της ΝΔ εκείνης της περιόδου που στηρίζουν την προσπάθειά μας».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε κατηγορίες περί αδιαφανούς χρηματοδότησης της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας «Αν ανοίξετε το youtube βλέπετε μόνο διαφημίσεις της Νέας Δημοκρατίας. Που τα βρίσκει τα χρήματα, ενώ χρωστά 200 εκατ;». Παράλληλα σχολιάζοντας την προεκλογική τακτική της ΝΔ, σημείωσε:

«Ο Μητσοτάκης παίζει κατενάτσιο και πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Και ο Μέσι να είσαι, δυσκολεύεσαι. Ντιμπέιτ δεν θέλει να κάνει, προγραμματική αντιπαράθεση δεν θέλει. Θέλει ο λαός να μην ξέρει τις θέσεις του, ώστε αν εκλεγεί να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα πολύ σκληρό».

Σχετικά με το αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται για το ίδιο ματς. Δεν είναι το δεύτερο ημίχρονο. Όταν ανοίξουν οι κάλπες η ΝΔ δεν θα έχει 500 χιλιάδες ψήφους περισσότερες. Το αποτέλεσμα δεν θα κρίνει πόσους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα.

Ο λαός θα προσέλθει με τελείως διαφορετικά κριτήρια. Δεν αμφισβητώ ότι έχει δημιουργηθεί μια ψυχολογία παράστασης νίκης για τη ΝΔ. Εκεί έγκειται και η δυσκολία, αλλά εγώ πήρα την ευθύνη και πήγα σε εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που έχει πάρει δανεικούς ψηφοφόρους. Δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το 36% που μας ψήφισε τον Ιανουάριο του 2015. Το αξιοποιήσαμε με εντιμότητα, βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια. Ανταποδώσαμε την μεγάλη ευθύνη και τιμή που μας έκαναν. Στις Ευρωεκλογές κατεγράφη μια δυσαρέσκεια, με την αποχή από την κάλπη και με την προτίμηση μικρότερων κομμάτων. Στις Ευρωεκλογές του 2014 πήρε 10 μονάδες λιγότερα από τις βουλευτικές του 2015».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε παράλληλα πως αν το κόμμα του είναι πρώτο, η χώρα δεν πρόκειται να μείνει ακυβέρνητη «Στις 8 Ιουλίου και μια ψήφο να είμαστε μπροστά, θα υπάρξει κυβέρνηση. Είμαστε κόμμα συνεργασίας. Θα υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτική κατεύθυνση. Ακραίο το σενάριο της συγκυβέρνησης με ΝΔ.»

Πηγή: reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια