Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των παιδιών μπορεί να προβλέψει εάν θα βγάλουν πολλά χρήματα σαν ενήλικες!

Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των παιδιών μπορεί να προβλέψει εάν θα βγάλουν πολλά χρήματα σαν ενήλικες!




Μάλιστα, η έγκαιρη αναγνώριση μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή του με αποτέλεσμα καλύτερες προοπτικές για το παιδί

Από Μύρος Ζέκα


Εάν θέλεις το παιδί σου να γίνει να γίνει οικονομικά επιτυχημένο όταν μεγαλώσει, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Psychiatry αναφέρει ότι πρέπει να παρατηρήσεις πως συμπεριφέρονται στη ζωή τους, και ειδικά όσον αφορά θέματα εστίασης.

Σύμφωνα με το Bestlife, oι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ εξέτασαν τη σύνδεση ανάμεσα στη συμπεριφορά που είχαν 2.850 παιδιά από τον Καναδά που πήγαιναν στο νηπιαγωγείο τη δεκαετία του 80′ και το μισθό τους όταν βρίσκονταν στα 30 τους. Οι ερευνητές παρατήρησαν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως τη διάρκεια της προσοχής, την υπερδραστηριότητα, τη σωματική επιθετικότητα, την υπακοή, το άγχος και τα ποσοστά συμπόνοιας – και βρήκαν ότι πολλοί παράγοντες επηρέασαν τις απολαβές τους στην ενήλικη ζωή τους.

Τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, το χαρακτηριστικό το οποίο συνδέεται με τα λιγότερα χρήματα ως ενήλικες είναι η έλλειψη προσοχής, για παράδειγμα η δυσκολία να επικεντρωθείς σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και το να αποσπάσαι εύκολα.

Για τα αγόρια, το να βοηθάς τους άλλους στην ηλικία των πέντε και των έξι συσχετίστηκε με την απολαβή περισσότερων χρημάτων, ενώ το να μην μοιράζεσαι, το αν είσαι αντίθετος και επιθετικός συσχετίστηκαν με χαμηλότερα εισοδήματα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γονείς και οι δάσκαλοι θα πρέπει να έχουν κατά νου αυτά τα χαρακτηριστικά των παιδιών, εάν θέλουν να μεγαλώσουν επιτυχημένους ενήλικες όσον αφορά στα οικονομικά.

«Η μελέτη μας υποστηρίζει ότι οι νηπιαγωγοί μπορούν να αναγνωρίσουν συμπεριφορές που σχετίζονταν με χαμηλότερα εισοδήματα τρεις δεκαετίες νωρίτερα», ανέφερε σε Δελτίο Τύπου ο Daniel Nagin, καθηγητής δημόσιας πολιτικής και στατιστικής στο Carnegie Mellon University’s Heinz College και ένας από τους συντάκτες της έρευνας.«Η έγκαιρη παρακολούθηση και υποστήριξη των παιδιών που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα απροσεξίας και των αγοριών που παρουσιάζουν επιθετικότητα και εναντίωση και χαμηλά επίπεδα κοινωνικής συμπεριφοράς, θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα κοινωνικοοικονομικά οφέλη για αυτά τα άτομα και την κοινωνία».

Μία από τους συγγραφείς της μελέτης, η Sylvana M. Côté, αναπληρώτρια καθηγήτρια κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, σημείωσε ότι «οι πρώιμες συμπεριφορές μπορούν να αλλάξουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τις παραδοσιακές που σχετίζονται με τα χρήματα, όπως ο δείκτης IQ και η κοινωνικοοικονομική θέση, και έτσι γίνονται στόχοι-κλειδιά για έγκαιρη παρεμβολή».

Επίσης, πρόσθεσε «Εάν η συμπεριφορά κατά την παιδική ηλικία σχετίζεται με χαμηλότερα εισοδήματα, η αντιμετώπισή τους είναι πολύ σημαντική για να βοηθηθούν τα παιδιά – με την παρακολούθηση και τη συμμετοχή σε προγράμματα παρέμβασης – το νωρίτερο δυνατό.



Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια