- Για ποιους λόγους ιδρώνουμε υπερβολικά;

- Για ποιους λόγους ιδρώνουμε υπερβολικά;







Η εφίδρωση αποτελεί ουσιαστικά έναν έμφυτο μηχανισμό ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος και μας προστατεύει από επικίνδυνες καταστάσεις (όπως η θερμοπληξία) όταν οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο περιβάλλον μας είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Κάποιες φορές, όμως, η υπερβολική παραγωγή ιδρώτα μπορεί να οφείλεται είτε σε υπερδραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων ή και σε κάποια υποκείμενη πάθηση.

Διαβάστε τις πιθανές αιτίες:
1. Αγχώδεις διαταραχές


Το κοινωνικό άγχος και οι κρίσεις πανικού –δύο αρκετά συχνές αγχώδεις διαταραχές– χαρακτηρίζονται από την έντονη εφίδρωση κάτω από συνθήκες πίεσης. Για τη διαχείριση αυτών των διαταραχών συνιστάται η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή, είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά.

2. Έμφραγμα

Η εφίδρωση που δεν οφείλεται σε σωματική άσκηση ή καταπόνηση και εκδηλώνεται σε συνδυασμό με συμπτώματα όπως η δυσφορία και/ή ο πόνος στο στήθος, στο χέρι, στον αυχένα και/ή στο σαγόνι μπορεί να αποτελεί ένδειξη επερχόμενου εμφράγματος.

3. Διαβήτης

Τα άτομα με διαβητική νευροπάθεια, όταν δηλαδή ο διαβήτης έχει προκαλέσει βλάβες στο νευρικό σύστημα, εκδηλώνουν υπερβολική εφίδρωση τοπικά (κυρίως στο μέτωπο, στο κρανίο και στον λαιμό) αμέσως ή λίγο μετά την κατανάλωση ενός γεύματος. Η ήπια εφίδρωση μετά το φαγητό θεωρείται φυσιολογική μετά από ένα πολύ καυτό ή πικάντικο γεύμα.

Πηγή: press-gr.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια