Σπανακοτυρόπιτα σε ρολό!

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολό!





Σπανακόπιτα σε ρολό με σπανάκι, τυριά και μυρωδικά σε φύλλο κρούστας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε μια πολύ νόστιμη, αγαπημένη πίτα στο δείπνο σας ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό ή συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας στο οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

    5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    700 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
    1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
    200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
    1 φλιτζανάκι του καφέ τραχανά ή σιμιγδάλι
    1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια του)
    5 φύλλα κρούστας
    100 γρ. βούτυρο λιωμένο
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα φρέσκα και ξερά κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συχνά για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
    Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 4-5 λ ή μέχρι να μαραθούν και “σωθούν” τα υγρά τους. Μεταφέρετε το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το ανθότυρο, τη φέτα, τον άνηθο, τραχανά ή σιμιγδάλι, τα αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
    Τοποθετείτε 1 φύλλο κρούστας στο πάγκο εργασίας σας και το αλείφετε ,με πινέλο, με το λιωμένο βούτυρο. Από πάνω στρώνετε το δεύτερο φύλλο το αλείφετε και αυτό με βούτυρο και συνεχίζετε αλείφοντας και τα πέντε φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.
    Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μείγμα γέμισης και το στρώνετε κατά μήκος της μακριάς πλευράς των φύλλων αφήνοντας 3 εκ. περιθώριο από την άκρη των φύλλων. Γυρίζετε προς τα μέσα τα 3 εκ. περιθώριο των φύλλων πάνω από τη γέμιση (να μη χυθεί κατά το ψήσιμο).
    Τυλίγετε τα φύλλα σαν μεγάλη φλογέρα, διπλώνετε τα φύλλα που προεξέχουν στις 2 άκρες προς τα μέσα και τη μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα με τα διπλωμένα φύλλα από κάτω. Αλείφετε την επιφάνειά της με λίγο ελαιόλαδο και τη ραντίζετε με λίγο νερό.
    Ψήνετε τη πίτα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-55 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και από την επάνω και κάτω πλευρά. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” μέσα στο ταψί και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


Πηγή: sintayes.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια