«ΝΑΡΚΕΣ» στο Κυπριακό βάζει η Τουρκία με την Αμμόχωστο!

«ΝΑΡΚΕΣ» στο Κυπριακό βάζει η Τουρκία με την Αμμόχωστο!


     


Μουσταφά Ακιντζί και Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στα Κατεχόμενα
 (φωτ.: Twitter / Mevlüt Çavuşoğlu)

Ένα οργανωμένο σχέδιο «ναρκοθέτησης» του Κυπριακού βλέπει η Λευκωσία πίσω από τις τουρκικές κινήσεις για την περίκλειστη εδώ και 45 χρόνια Αμμόχωστο. Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του «υπουργού» Εξωτερικών του ψευδοκράτους ότι το Βαρώσι θα γίνει Λας Βέγκας, ούτε το «άνοιγμα» της πόλης σε δημοσιογράφους.

    Κυρίως είναι οι δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τη δημιουργία προξενείου, η προαναγγελία ανοίγματος και ουσιαστικά η πρόθεση για ενσωμάτωση με τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν επεκτατικές βλέψεις από την Άγκυρα, σε συνδυασμό με το «πάγωμα» της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και τις προκλήσεις στην ΑΟΖ. «Δεν θα παραμείνουμε αδρανείς», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα. Άλλωστε, για την Αμμόχωστο ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως φάνηκε και από την άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στις 9 Αυγούστου, η Τουρκία βάζει εμπόδια θέτοντας προκαταρκτικούς όρους για να γίνουν συνομιλίες για το Κυπριακό, γεγονός που απομακρύνει ακόμα περισσότερο την Κυπριακή Δημοκρατία από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.




Πηγή: pontos-news.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια