Τυρί σαγανάκι
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. γραβιέρα,
κομμένη σε τρεις ίσες φέτες
100 γρ. αλεύρι σκληρό
180 γρ. καλαμποκάλευρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το
τηγάνισμα
Λεμόνι και ξύσμα
λεμονιού για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Σε ένα μπολ βάζουμε το
αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
2Παίρνουμε μία φέτα
γραβιέρας, τα βουτάμε μέσα σε νερό με πάγο, και από τις δύο πλευρές και την
περνάμε από το μείγμα με τα αλεύρια. Στη συνέχεια τη ξαναβουτάμε και τη περνάμε
ξανά από το μείγμα με τα αλεύρια.
3Τέλος, μεταφέρουμε τη
φέτα σε ένα πιάτο. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις υπόλοιπες φέτες
γραβιέρας.
4Βάζουμε ένα βαθύ
κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
5Τηγανίζουμε τις φέτες
γραβιέρας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, να αποκτήσουν μία τραγανή κρούστα
και το τυρί να έχει σχεδόν λιώσει.
6Μεταφέρουμε τα
σαγανάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να βγάλουν τα λάδια τους.
7Σερβίρουμε τα
σαγανάκια ζεστά με λεμόνι.
Πηγή:
giorgostsoulis.com
0 Σχόλια