Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα!

Σε εξέλιξη τρία πύρινα μέτωπα!



   
Φωτιές ξέσπασαν σήμερα (Σάββατο) και βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αιτωλοακαρνανία, Ασπρόπυργο Αττικής και Καλάβρυτα Αχαΐας. Καμία από τις πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγάδια Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας. Επί τόπου έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 6 πυροσβέστες. Από αέρος συνδράμουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11:51 το πρωί του Σαββάτου, σε δασική έκταση στην περιοχή Λεχούρι Καλαβρύτων Αχαΐας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Όπως είπε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η βροχή που εκδηλώθηκε στην περιοχή, βοήθησε στο έργο των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με πέντε άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε σε βιοτεχνικό χώρο επί της οδού Λεωνιδίου στον Ασπρόπυργο Αττικής και σύμφωνα με την πυροσβεστική η καιόμενη ύλη είναι χαρτί. Το κτίριο βρίσκεται σε αραιά δομημένη περιοχή και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχει περικυκλώσει το κτίριο ώστε να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Δεν υπάρχουν αναφορές για άτομα μέσα στο κτίριο.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Αναλυτικά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο περιλαμβάνουν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Στο μεταξύ, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στην περιοχή Σκουτερά Αγρινίου.

Πηγή: efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια