Λέκκας για ισχυρό σεισμό σε Κρήτη: Δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας.

Λέκκας για ισχυρό σεισμό σε Κρήτη: Δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας.




    Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα Κύθηρα – Αισθητός και στην Αθήνα – Καμία αναφορά για ζημιές ή θύματα – Μη γίνεται συσχετισμός με τον σεισμό στην Αλβανία, λέει ο κύριος Λέκκας

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:25 στα 39 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο.

Η ένταση του σεισμού ήταν 5,7 ρίχτερ, σύμφωνα με όσα είπε ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στον ΣΚΑΙ Αθήνας, 6 ρίχτερ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται νοτίως των Κυθήρων, μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων, σε εστιακό βάθος 56 χλμ. σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, 70 χλμ. σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα, ενώ είχε και διάρκεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr.

Ο κύριος Λέκκας τόνιζεται ότι δεν πρέπει να γίνεται συσχετισμός με τον σεισμό στην Αλβανία και με τη συνολική σεισμική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, δήλωσε πριν από λίγο στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι με τα έως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές και πως ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια