-Τι μπορώ να κάνω για να ξεπεράσω την επιλόχειο κατάθλιψη;

-Τι μπορώ να κάνω για να ξεπεράσω την επιλόχειο κατάθλιψη;





Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε ψυχολογική βοήθεια. Συμπληρωματικά, δείτε κάποιους τρόπους για να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Να είστε καλή με τον εαυτό σας

Σιγουρευτείτε οτι έχετε τα βασικά: Κοιμάστε και τρώτε ικανοποιητικά και κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην νιώθετε τύψεις. Δεν είστε κακή μητέρα και δεν σημαίνει οτι δεν αγαπάτε το παιδί σας. Μόλις ξεκινήσετε θεραπεία θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Μην έχετε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σας

Αν έχετε κλινική κατάθλιψη ή άγχος το μόνο που θα πρέπει να σκέφτεστε είναι να αντιμετωπίζετε την κάθε μέρα χωριστά.

Ζητήστε βοήθεια

Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Μια καλή μητέρα ξέρει πότε δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ζητάει υποστήριξη από το περιβάλλον, είτε είναι ο σύζυγος είτε οι γονείς σας, είτε κάποιος επαγγελματίας.

Μιλήστε για τα συναισθήματα σας

Δεν είναι ντροπή και πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το ίδιο με εσάς! Βρείτε κάποιον φίλο που σας ακούει, γίνετε μέλος σε μια ομάδα για την επιλόχειο κατάθλιψη ή μιλήστε με κάποια γνωστή σας που γνωρίζετε ότι έχει περάσει από την ίδια θέση.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

Πιέστε τον εαυτό σας να βρει κουράγιο να βγει για ένα καφέ, για ψώνια ή ακόμα και να βρείτε λίγο χρόνο απλά για ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο. Ξεκινήστε κάτι που θέλατε καιρό – είναι η καλύτερη περίοδος, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να ξεχαστείτε.

Βγείτε έξω.

Πάρτε το μωρό σας και κάντε οι 2 σας μια βόλτα – όσο αντέχετε εσείς. Μπορείτε να συναντήσετε και μια φίλη εάν νιώθετε οτι θα ας βοηθήσει. Ο καθαρός αέρας, το ηλιοβασίλεμα και το μωρό σας ίσως σας βοηθήσουν να νιώσετε λίγο καλύτερα. Και αυτό είναι καίριο σε μια γυναίκα με επιλόχειο κατάθλιψη.

 Πηγή: babyradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια