Αν θέλετε να χάσετε βάρος να ζυγίζεστε καθημερινά! Διαβάστε την έρευνα!

Αν θέλετε να χάσετε βάρος να ζυγίζεστε καθημερινά! Διαβάστε την έρευνα!




Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στις επιστημονικές συνεδρίες της American Heart Association 2018, στο Σικάγο, βρήκε ότι ζυγίζοντας τον εαυτό μας κάθε μέρα μπορούμε να βοηθηθούμε να χάσουμε τα περιττά κιλά μας.
Η διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονται 6-7 φορές την εβδομάδα χάνουν κατά μέσο όρο 1,7% του σωματικού βάρους τους στη διάρκεια ενός έτους. Η παρακολούθηση του βάρους μπορεί να σας δείξει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια αλλαγή συμπεριφοράς -λιγότερο φαγητό ή περισσότερη άσκηση-  λένε οι επιστήμονες.
Η έρευνα από τα πανεπιστήμια του Πίτσμπουργκ και της Καλιφόρνιας αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας ετήσιας μελέτης παρακολούθησης βάρους. Οι ειδικοί εξέτασαν δεδομένα για 1.042 ενήλικες εκ των οποίων το 78% ήταν άνδρες ενώ η μέση ηλικία ήταν τα 47 έτη.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονταν τουλάχιστον 6 φορές την εβδομάδα είχαν απώλεια βάρους, 1,7% στη διάρκεια του έτους (περίπου 1,9 κιλά). Αυτοί που ποτέ δεν ζυγίστηκαν ή το έκαναν μόνο μία φορά την εβδομάδα δεν κατάφεραν να χάσουν βάρος κατά τη διάρκεια των 12 μηνών.

Οι ερευνητές είπαν ότι παρακολουθώντας την συμπεριφορά μας – όπως π.χ. αυτά που τρώμε, το πόσο ασκούμαστε και το πόσο κοιμόμαστε – μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι αυτό που επιδρά στο σωματικό βάρος μας.

Η παχυσαρκία είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κερδίζουν κιλά βάζοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια. Μέχρι το 2045, οι ειδικοί αναμένουν ότι το 22% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη θα είναι παχύσαρκοι, μια αύξηση 14% από το 2017. Ένας στους οκτώ ανθρώπους  αναμένεται επίσης να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2 την ίδια χρονική περίοδο – σήμερα είναι ένας στους 11.
Στην περίοδο των διακοπών

Μια άλλη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γεωργίας βρήκε ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονται καθημερινά σε περιόδους που είναι πιο πιθανό να απολαύσουν το φαγητό τους – όπως είναι οι διακοπές – διατηρούν με μεγαλύτερη επιτυχία το βάρος τους ή χάνουν κιλά.

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity, οι ερευνητές χώρισαν 111 ενήλικες 18-65 ετών σε δύο ομάδες, ενώ η μία ομάδα κλήθηκε να ζυγίζεται καθημερινά. Αυτό έγινε για 14 εβδομάδες που περιελάμβαναν τις διακοπές των Χριστουγέννων, μια περίοδο κατά την οποία αυξάνεται η πρόσληψη θερμίδων.

Πηγή: runnfun.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια