Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 352 ΣΥΝΟΛΙΚΑ!

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 352 ΣΥΝΟΛΙΚΑ!





Ακόμα 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 εντοπίστηκαν στην Ελλάδα με τους ασθενείς να ανέρχονται συνολικά στους 352, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ακόμα ότι νοσηλεύονται 65 ασθενείς σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών, οι 9 εξ αυτών διασωληνωμένοι, ενώ 10 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 51 από τα κρούσματα είναι απροσδιορίστου πηγής μόλυνσης, τα οποία προκαλούν τη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς δείχνουν την πορεία διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επισήμανε ακόμα ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα και ότι συνολικά έχουν ελεγχθεί για το νέο κορονοϊό 4.320 δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε, τέλος, για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού και επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει, καθώς και ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν το πρωί από την κυβέρνηση ενημέρωσε ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμένουν ανοικτά και τις Κυριακές και θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Πηγή: liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια