«Μπουντρούμ» προσφύγων θέλουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ την ΕΛΛΑΔΑ μας!

«Μπουντρούμ» προσφύγων θέλουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ την ΕΛΛΑΔΑ μας!



  

Τουρκικός «πόλεμος» πίεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη με… δούρειο ίππο τον πόνο και την εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών. Μίσθωσαν πούλμαν και κλειστά φορτηγάκια για τη μεταφορά τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, έφτιαξαν τη δική τους… Ειδομένη στις Καστανιές και έβαλαν «ξεναγούς» να τους οδηγούν στα χερσαία περάσματα και στα σημεία του ποταμού με χαμηλή στάθμη. Τους προμήθευσαν με φορητές φουσκωτές βάρκες, κόφτες και ψαλίδια για να ανοίξουν εισόδους στον ελληνικό φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων.

Ανδρες με πολιτικά «βομβάρδιζαν» με… τουρκικά δακρυγόνα τις ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις και τον ελληνικό στρατό, με σύγχρονο εξοπλισμό εκτόξευσης, προκειμένου να βοηθήσουν τις πολυάριθμες ομάδες προσφύγων και μεταναστών να ανοίξουν δίοδο στον φράχτη αποτροπής, ενώ τουρκικά drones πετούσαν στο ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, εξελισσόταν μια διαδικτυακή προπαγάνδα με fake news μεταφοράς εικόνας με νεκρό στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τονίσουν την «κακομεταχείριση των Ελλήνων στους πρόσφυγες». Αντίστοιχη προσπάθεια και στα θαλάσσια σύνορα, με τουρκική ακταιωρό να καθοδηγεί φουσκωτή λέμβο με 48 πρόσφυγες και μετανάστες προς τα παράλια της Λέσβου και να παρατηρεί την προσπάθεια του σκάφους του Λιμενικού Σώματος να αποτρέψει την είσοδό της. Ενας από τους επιβάτες, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, τρύπησε τη βάρκα προκειμένου να εξαναγκάσει τη διάσωσή τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός 5χρονου παιδιού.
Αποτροπές

Από τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής και σταδιακά έως το βράδυ του Σαββάτου, στο χερσαίο κομμάτι των ελληνοτουρκικών συνόρων στις Καστανιές Εβρου συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Μικρότερες ομάδες ατόμων συγκεντρώνονταν στο άλλο μικρό χερσαίο κομμάτι στην περιοχή Πέπλο, αλλά και σε άλλα σημεία του ποταμού με χαμηλότερη στάθμη, στο Τυχερό και στις Φέρες, όπου καταγράφηκε αντίστοιχη πίεση εισόδου στα ελληνικά εδάφη.

Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας αποτράπηκαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα. Παράλληλα, 183 άτομα συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα στην περιοχή του Εβρου συνολικά σε 4.354 άτομα.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ήταν από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο. Κάποιοι που καταδικάστηκαν μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε φυλακές, ενώ αυτοί για τους οποίους απείχε από την ποινική δίωξη μεταφέρθηκαν σε κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος διοικητικής απέλασής τους. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα νησιά, όπως για παράδειγμα στη Λέσβο, όπου περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε χώρο του λιμανιού και άλλοι σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί την ανάμιξή τους με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα κράτησης, καθώς εξετάζει την άμεση επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης, χωρίς καταγραφή, βασιζόμενη στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που αποδέχτηκε τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, καθώς εισήλθαν παράνομα στην επικράτεια της χώρας (Ισπανία) που είχε διατάξει την απομάκρυνσή τους.
«Αίαντας» με μπλε νερό

Το πρώτο κύμα μαζικής εισχώρησης στο ελληνικό έδαφος δέχθηκαν συνοροφύλακες και αστυνομικοί στις Καστανιές Εβρου με συνεχείς και επικίνδυνες επιθέσεις από πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και άλλους «καθοδηγούμενους», όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές. Οι αστυνομικές δυνάμεις, από τον αρχικό αριθμό των 200 ατόμων, ενισχύθηκαν σταδιακά με επιπλέον 1.000 αστυνομικούς. Ενώ αρχικά διέμεναν σε περιοχές της Ορεστιάδας, Καβάλας και Ξάνθης, με αποτέλεσμα να χρειάζονται 2-3 ώρες για να μετακινηθούν στον Εβρο, αποφασίστηκε η μίσθωση κρουαζιερόπλοιου που έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη διαμονή και σίτιση του αστυνομικού προσωπικού.

Στο μεταξύ, η αποτροπή κλιμακωνόταν σταδιακά, με τα αρχικά ηχητικά σήματα από σειρήνες να αντικαθίστανται με ρίψεις δακρυγόνων και στη συνέχεια προειδοποιητικές βολές. Την Κυριακή χρησιμοποιήθηκε και το ειδικό αστυνομικό όχημα «Αίαντας» με ρίψεις χρωματιστού νερού προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, για τον ευκολότερο εντοπισμό και τη σύλληψή τους στην περίπτωση που κατόρθωναν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, προέβαιναν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις του φράχτη, στον οποίο είχαν ανοιχθεί δίοδοι, με την εκ νέου τοποθέτηση αγκαθωτών συρματοπλεγμάτων.
«Φέρνουν γυναικόπαιδα»

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, την Καθαρή Δευτέρα, διαπίστωναν μια υποχώρηση της πίεσης και μείωση του αριθμού των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών από τα περίπου 15.000 στα 5.000-6.000 άτομα, αλλά και διασπορά τους και σε άλλα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο. Οι «σκληρές μάχες», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, γίνονται τη νύχτα, όπου ολιγομελείς ομάδες των 50-60 ατόμων επιχειρούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από τα χερσαία κομμάτια, αλλά και από το ποτάμι με φουσκωτές βάρκες, ακόμη και κολυμπώντας.

Αργά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας οι ελληνικές αρχές έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για την επιλεκτική μετακίνηση προς τα σύνορά μας κυρίως οικογενειών μεταναστών και προσφύγων. Στόχος, σύμφωνα με Ελληνες αξιωματούχους, είναι οι γυναίκες και τα παιδιά να αποτελέσουν την «εμπροσθοφυλακή»… συμπόνιας, αλλά και στοιχείο τουρκικής προπαγάνδας, καθώς θα επιχειρούνται παράλληλες προσπάθειες διείσδυσης για να κατακρίνεται η ελληνική «σκληρή στάση» αντιμετώπισης σε γυναικόπαιδα…


Πηγή: eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια