Ενθαρρυντικά μηνύματα για το φάρμακο του Κορονοϊού!

Ενθαρρυντικά μηνύματα για το φάρμακο του Κορονοϊού!





Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από την επιστημονική κοινότητα για την μάχη ενάντια στην πανδημία αφού οι δοκιμές για τον εντοπισμό φαρμάκου που θα νικήσει τον ιό είναι σε καλό δρόμο.

Παράλληλα με τις δοκιμές για την ανακάλυψη σκευάσματος, «τρέχουν» και… πατέντες από τους επιστήμονες οι οποίοι ρίχνουν στην μάχη κοκτέιλ φαρμάκων αλλά και συνταγές που έχουν χρησιμοποιηθεί ενάντια σε άλλες αρρώστιες. Τα μηνύματα και από τα δύο μέτωπα είναι θετικά.

   

Τσιόδρας: Ενθαρρυντικά μηνύματα για το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Αναφερόμενος στη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην χθεσινή ενημέρωσή του, είπε ότι, στην Ελλάδα εφαρμόζουμε, όσον αφορά τη θεραπεία, και κάποια από τα μοντέλα της Γαλλίας, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη μελέτη οδήγησαν σε αρνητικοποίηση το 96% των ασθενών που την ακολούθησε.

Καλά νέα είχε και από την Κίνα όπου, όπως ανέφερε, υπάρχει θεραπεία με χρήση νέου φαρμάκου, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση στον ιό εντός τεσσάρων ημέρων από τη λήψη του.
Το φάρμακο για την ελονοσία κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικών παρασκευασμάτων προφύλαξης από την ελονοσία (μαλάρια), ως πιθανό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine (Χλωροκίνη). Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθεί και η πνευμονική νόσος Covid-19 που προκαλείται από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Σπαν, οι υγειονομικές αρχές μελετούν αρκετές έρευνες για να επαληθεύσουν αυτήν την άποψη. Παρόμοιες προσπάθειες γίνονται και στην Γαλλία. Φαρμακευτική εταιρεία προσέφερε στη γαλλική κυβέρνηση αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία. Οι πρώτες μελέτες σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊόείναι «πολλά υποσχόμενες», όπως ανακοινώθηκε.

Για το θέμα μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, στην καθημερινή του ενημέρωση προς συντάκτες επιβεβαιώνοντας πως η χλωροκίνη χρησιμοποιείται σε ασθενείς με κορονοϊόστα νοσοκομεία.

«Η χλωροκίνη είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση μαλάριας. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται και στις κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Εγώ γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς στα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορονοϊόότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη», είπε.
Μεγάλη ζήτηση σε ελληνικά φαρμακεία για το φάρμακο της χλωροκίνης

Περίπου ό,τι έχει συμβεί στα σούπερ μάρκετ συνέβη χθες και στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης με τους πολίτες να σπεύδουν να αγοράσουν το φάρμακο Πλακενίλ, (Plaquenil) των 200 ml , μετά την αποκάλυψη ότι είναι αυτό που το συστατικό του πολεμά αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Το πλακενίλ (plaquenil), που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και λαμβάνεται από ασθενείς με ερυθηματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα αγοράστηκε κατά κόρον προκαλώντας τα πρώτα σημάδια έλλειψης στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιο Ευγενίδη.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα Voria.gr ο κ. Ευγενίδης, τα πλακενίλ δεν έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν ακόμα στα ράφια, έστω και σε περιορισμένες ποσότητες και πλέον δίνονται μόνο με την επίδειξη συνταγής ιατρού. Και τούτο διότι πρέπει να προστατευτούν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα και χρειάζεται να λαμβάνουν καθημερινά το συγκεκριμένο φάρμακο προκειμένου να παραμείνουν υγιείς.

«Το πλακενίλ δεν είναι ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να το κρατάει κάποιος σπίτι του. Το στερεί από κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη στην καθημερινότητά του», τονίζει ο κ. Ευγενίδης, προσθέτοντας πως το φάρμακο υπάρχει έτσι και αλλιώς σε μειωμένη διαθεσιμότητα από την εταιρεία παρασκευής προς τα φαρμακεία. Ωστόσο ο ίδιος καθησυχάζει τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα που το λαμβάνουν λέγοντας πως λογικά αύριο ή την Παρασκευή θα γίνει παραλαβή πλακενίλ και τα κουτιά θα υπάρχουν πάλι στα ράφια των φαρμακείων της χώρας.
Διεθνής συνεργασία για τις αποτελεσματικές θεραπείες

Παγκόσμια μελέτη με την κωδική ονομασία Αλληλεγγύη και την συμμετοχή πολλών χώρων της υφηλίου ξεκινά άμεσα από τον ΠΟΥ, όπου θα συγκρίνονται ορισμένες από τις δοκιμασμένες ή μη θεραπείες μεταξύ τους.

Αυτή η μεγάλη, διεθνής μελέτη έχει σχεδιαστεί για να παράγει ισχυρά δεδομένα που χρειάζονται, για να αναλυθεί ποιες θεραπείες είναι οι πιο αποτελεσματικές. Η μελέτη SOLIDARITY παρέχει απλουστευμένες διαδικασίες που επιτρέπουν ακόμη και σε νοσοκομεία που έχουν υπερφορτωθεί να συμμετάσχουν.

Πολλές χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα ενταχθούν μεταξύ τους η Αργεντινή, το Μπαχρέιν, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ταϊλάνδη – και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενταχθούν πολλοί περισσότεροι

«Η πρώτη δοκιμή εμβολίου άρχισε, μόλις 60 ημέρες αφότου έγινε γνωστή δημοσίως η γενετική ακολουθία του κορονοϊού». Αυτό είναι ένα απίστευτο επίτευγμα είπε και «επιδοκιμάζουμε τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο που έχουν έρθει μαζί για να αξιολογήσουν συστηματικά την πειραματική θεραπευτική» είπε ο κ. Τέντρος. Η μέχρι στιγμής θεραπευτική αγωγή βασίζεται σε πέντε βήματα με πολυφαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένα σκευάσματα.

Επανέλαβε την ανάγκη για αύξηση του αριθμού εξετάσεων, απομόνωσης και της λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού της κίνησης, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για προετοιμασία στην Αφρική, ενώ ζήτησε όπου δεν υπάρχει χώρος σε νοσοκομεία να χρησιμοποιούνται κοινωνικές δομές.
Δραματική αύξηση των νεκρών και των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον πλανήτη

Με ταχύ ρυθμό συνεχίζει να εξαπλώνεται ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, με τα θύματα παγκοσμίως να πλησιάζουν τις 9.000 και τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σχεδόν σε 219.000.

Την ίδια ώρα, πάνω από 84.000 άτομα έχουν θεραπευτεί από τον ιό, ενώ η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη αποτελεσματικών φαρμάκων, με τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, από όταν εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός , καταγράφηκαν 3.237 θάνατοι στην Κίνα, σχεδόν 3.000 στην Ιταλία, όπου μόνο την Τετάρτη πέθαναν 475 άνθρωποι, πάνω από 260 νεκροί στη Γαλλία και περισσότεροι από 638 στην Ισπανία και πάνω από 1.100 στο Ιράν.

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν πως η κατάσταση με την πανδημία σε ορισμένες χώρες έχει ξεφύγει, με τους ισχυρότερους ηγέτες του πλανήτη να κάνουν δραματικά διαγγέλματα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει τον ιό «εχθρό της ανθρωπότητας».




Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια