Τορτίγια πίτα σπιτική

Τορτίγια πίτα σπιτική




Τορτίγια πίτα σπιτική
Γράφτηκε από τον  Τόνι Νζέιμ
Εκτέλεση

    Συνδυάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ ενός μίξερ. Με το άγκιστρο ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
    Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και δουλεύουμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
    Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σταματώντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται, για να ξύσουμε τις άκρες το μπολ. Αφού αρχίζει να σχηματίζεται μια μπάλα ζύμης, κατεβάζουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό μέχρι να ομαλοποιηθεί η ζύμη.
    Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνια εργασίας. Τη μοιράζουμε στη μέση, και έπειτα στη μέση και ου το καθεξής μέχρι να χωριστεί σε 8 ίσα μέρη.
    Σχηματίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια μπάλα και ισοπεδώνουμε τη καθεμία με την παλάμη του χεριού μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν η ζύμη είναι ακόμη κολλώδης, χρησιμοποιούμε ακόμη λίγο αλεύρι.
    Καλύπτουμε τα ζυμάρια με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.
    Αφού περάσει ο χρόνος των 15 λεπτών ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
    Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ζυμάρι σε διάμετρο 25 εκατοστών. Δεν στοιβάζουμε τις άψητες τορτίγιες τη μια πάνω στην άλλη.
    Όταν το τηγάνι ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τη κάθε τορτίγια και τη ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι η κάτω επιφάνεια της να αποκτήσει μερικές ανοιχτόχρωμες καφέ κηλίδες.
    Η άψητη επιφάνεια θα αρχίσει να αποκτά μερικές μικρές φυσαλίδες.
    Αν τορτίγια μαυρίζει πάρα πολύ γρήγορα, μειώνουμε λίγο τη θερμοκρασία. Αν το ψήσιμο διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό για να δούμε μερικές ανοιχτόχρωμες χρυσό-καφέ κηλίδες στην κάτω πλευρά των τορτίγιας, αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία.
    Αφού ψηθεί η μια πλευρά, γυρίζουμε την άλλη πλευρά και ψήνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
    Θα πρέπει οι τορτίγιες να είναι μαλακές, αλλά να έχουν μερικές μικρές χρυσό-καφέ κηλίδες στην επιφάνεια τους.
    Αφαιρούμε την κάθε ψημένη τορτίγια από το τηγάνι με λαβίδα και τις στοιβάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι ή σε μια σακούλα τροφίμων zipper (φερμουάρ) μέχρι να ψηθούν όλες οι τορτίγιες. Αυτό θα τις κρατήσει μαλακές και εύκαμπτες.
    Σκουπίζουμε το τηγάνι ενδιάμεσα του ψησίματος, αν αρχίσει να συσσωρεύεται το αλεύρι.
    Τις σερβίρουμε ζεστές ή τις αφήνουμε να κρυώσουν για μελλοντική χρήση.

Καλή σας όρεξη!!!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια