Η ιστορία στο «μπλέντερ» του επικινδύνου Τατάρ.

Η ιστορία στο «μπλέντερ» του επικινδύνου Τατάρ.

 



 

Οι τουρκικές εμμονές αφήνουν το Κυπριακό σε εξαιρετικά ομιχλώδες τοπίο – Επικίνδυνες προπαγανδιστικές δηλώσεις από πλευράς Τατάρ – Εξακολουθεί να στρώνει το δρόμο με αγκάθια

 

Σκηνικό τρόμου δημιουργούν οι πρόσφατες προκλητικές «ριπές» του Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επιδίδεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ προπαγάνδας. Μια εβδομάδα πριν από τη μετάβαση του στην Νέα Υόρκη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να βάλει ούτε σταγόνα νερό στο κρασί του.

 

 

Θέλοντας προφανώς να προωθήσει τις τουρκικές ιδέες για αλλαγή της μορφής λύσης, με απώτερο σκοπό την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, ο Τατάρ έφτιαξε ένα καινούργιο παραμύθι. Βάζοντας την ιστορία στο… μπλέντερ ώστε να τη φέρει στα μέτρα του.

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο εγκάθετος της Άγκυρας στα κατεχόμενα υποστήριξε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προνοεί επιστροφή της Κύπρου στην Δημοκρατία της Τουρκίας! Επικαλέστηκε άρθρα και διατάξεις που αναφέρουν πως σε περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας από το νησί, η Κύπρος πρέπει να επιστρέψει στο Οθωμανικό κράτος.

 

Κάτι που βεβαίως δεν ευσταθεί. Αν και σε κάθε περίπτωση ακόμη και να υπήρχαν τέτοιου είδους αναφορές θα ακυρώνονταν με τη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεκαετίες μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.

 

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι ο Τατάρ κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για δύο πράγματα. Κρίνοντας εξ ιδιών τα αλλότρια, υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι προωθούν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και πως θέλουν μέσα από την ομοσπονδία να θέσουν υπό την απόλυτη κυριαρχία τους ολόκληρο το νησί… Και δεν σκέφτηκε (αυτός ή οι εμπνευστές των ιδεών του) ότι το ένα επιχείρημα καταργεί το άλλο;

 

Οι προσεγγίσεις του Τατάρ έπαψαν να είναι απλώς άλογες. Έχουν καταστεί ως εξαιρετικά επικίνδυνες, σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα έπρεπε να αναζητούσαν τρόπους για την άρση του αδιεξόδου

 

Μηδέν

 

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων δεν αφήνουν την παραμικρή χαραμάδα αισιοδοξίας ότι θα προκύψουν εξελίξεις κατά τις επαφές που θα γίνουν στην Νέα Υόρκη το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

 

Σε ακριβώς μια εβδομάδα, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα αναχωρήσουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέχρι στιγμής το μοναδικό χειροπιαστό δεδομένο που υπάρχει είναι οι χωριστές ολιγόλεπτες συναντήσεις που θα έχουν με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

 

Η τουρκοκυπριακή πλευρά αρνείται πεισματικά να απαντήσει στο κάλεσμα Αναστασιάδη για τη διεξαγωγή μιας τριμερούς συνάντησης, ώστε να γίνει μια ουσιαστική προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα τεράστια εμπόδια. Κι αυτό γιατί δεν δίνει την έγκριση της η Άγκυρα.

 

Όλα αυτά καταδεικνύουν πως είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψουν στην Νέα Υόρκη νέα δεδομένα, που θα ανατρέψουν την εφιαλτική στασιμότητα και θα οδηγήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ.

 Πηγή: cyprustimes

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια