Πάνω από 70.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα ζητάνε τους πολιτικούς στη φυλακή για τη δολοφονία των Τεμπών !

Πάνω από 70.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα ζητάνε τους πολιτικούς στη φυλακή για τη δολοφονία των Τεμπών !

 

Νέα μεγαλειώδης συγκέντρωση έγινε στο Σύνταγμα μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Νέες συγκεντρώσεις είχαν καλεστεί σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με την οργή να μην κοπάζει και τους πολίτες να ζητούν δικαίωση των νεκρών και απόλυτη ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μεταφορές. 

Σωματεία εργαζομένων, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και σήμερα μεγάλη, με χιλιάδες κόσμου να κατακλύζουν την κεντρική πλατεία των Αθηνών, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν τέσσερις προσαγωγές στη διάρκεια του προελέγχου. 

Η πορεία που ξεκίνησε από το Σύνταγμα, κατέβηκε την Πανεπιστημίου και κατέληξε στην οδό Πατησίων και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με τους διαδηλωτές να αρχίζουν σταδιακά να αποχωρούν. Σημειώνεται δε, ότι ενώ η κορυφή της πορείας βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το τέλος της βρίσκεται ακόμα στο θέατρο ΡΕΞ της οδού Πανεπιστημίου, ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου.

 

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 11.30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.

 

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις της.

 

Το συγκλονιστικό κάλεσμα σε συλλαλητήριο από μαθητές της Λάρισας

Σε μια κίνηση που ραγίζει καρδιές εν όψει του σημερινού συλλαλητηρίου στην Κεντρική Πλατεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας, προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας.

 

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, οι μαθητές τύπωσαν ένα εισιτήριο τρένου, στο οποίο απεικονίζονται ο τόπος προορισμού και ο τόπος άφιξης, στο οποίο όμως αναγράφεται χαρακτηριστικά πως είναι «χωρίς επιστροφή», όπως ακριβώς, δηλαδή, έμελλε να ισχύσει για τα τουλάχιστον 57 θύματα της ανείπωτης τραγωδίας. 

Μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι διαδήλωσαν όλοι μαζί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ενώνοντας τις φωνές τους για να απαιτήσουν ασφάλεια στις μετακινήσεις και δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή, δίχως να χάνονται άδικα ζωές, όπως συνέβη στα Τέμπη. 

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου, έγινε πορεία μέχρι τον ΟΣΕ, με εκατοντάδες Λαρισαίους να συμμετέχουν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπου απαιτούσαν να μη γίνει καμία συγκάλυψη στην υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους του δυστυχήματος της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών. 

Σε ρυθμούς κινητοποίησης για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη κινήθηκε σήμερα Κυριακή και το κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου, λίγο μετά τις 11 το πρωί, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να διαδηλώσουν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» και «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές», είναι μερικά από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό που κρατούσαν. 

Δεκάδες νέοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου ενώ, πριν από λίγη ώρα, άρχισε και πορεία στους δρόμους της Πάτρας. Κάλεσμα για το συλλαλητήριο είχαν απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας. 

Το σωματείο ανέφερε χαρακτηριστικά για τη σημερινή κινητοποίηση πως «η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους, οι ιδιωτικοποιήσεις δολοφονούν».

 

Οι κινητοποιήσεις της Κυριακής στις υπόλοιπες πόλεις

Λάρισα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας

Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας

Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας

Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία

Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

Καλέσματα συμμετοχής έχουν γίνει και από αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

 

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα καλούν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων.

 

Ακόμα καλούν η ΟΒΣΑ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

 

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια