Βρήκε φάκελο γυναίκα από τα ΤΡΙΚΑΛΑ, με 17.000 ευρώ και τον παρέδωσε στην αστυνομία – Αρνήθηκε τα εύρετρα!

Βρήκε φάκελο γυναίκα από τα ΤΡΙΚΑΛΑ, με 17.000 ευρώ και τον παρέδωσε στην αστυνομία – Αρνήθηκε τα εύρετρα!

 

 Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε με την οικονομική κρίση και την έντονη διαφθορά της κοινωνίας μας μια γυναίκα από το χωριό των Τρικάλων κάνει την διαφορά και αναπτερώνει το ηθικό όλων μας ότι κάποιοι άνθρωποι ,  παραμένουν ΆΝΘΡΩΠΟΙ με κεφαλαίο, είναι ακόμα αγνοί και ακέραιοι!

Με μια πράξη αξιοσημείωτης ακεραιότητας, η  γυναίκα που κατοικεί σε χωριό του νομού Τρικάλων κατέθεσε έναν φάκελο που περιείχε 17.000 ευρώ στην αστυνομία αφού τον εντόπισε κοντά στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων.

Οι ενέργειές της και ο τρόπος που παρέδωσε τα χρήματα έχουν επαινεθεί για το ακλόνητο ήθος της.

Ο πεταμένος φάκελος γεμάτος χαρτονομίσματα

Καθώς περπατούσε στον πεζόδρομο κοντά στα Δικαστήρια, η γυναίκα εντόπισε έναν φουσκωμένο φάκελο που είχε πεταχθεί. Περίεργη, το πήρε και ανακάλυψε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό μέσα χωρίς στοιχεία για τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Χωρίς να διστάσει, πήγε αμέσως στην αστυνομία για να αναφέρει το εύρημα της και παρέδωσε τα χρήματα.


Λίγο αργότερα ο νόμιμος κάτοχος των χρημάτων έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα για να διεκδικήσει τον χαμένο φάκελο. Ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προσφέροντας στη γυναίκα μια ανταμοιβή ή κάποια μορφή αποζημίωσης, αλλά εκείνη αρνήθηκε να δεχτεί οτιδήποτε, επιβεβαιώνοντας την ανθρωπιά της και αρκούμενη στις ευχαριστίες του και την ηθική της ικανοποίηση που έκανε το σωστό.

Αυτή η πράξη ειλικρίνειας και ανιδιοτέλειας έχει εγκωμιαστεί από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Οι πράξεις της γυναίκας χρησιμεύουν ως υποδειγματικό παράδειγμα ακεραιότητας και ηθικών αξιών, δείχνοντας ότι η ειλικρίνεια και το να κάνεις το σωστό είναι ακόμα ζωντανά στη σημερινή κοινωνία.

Η ακλόνητη δέσμευσή της στην ειλικρίνεια και η άρνησή της να δεχτεί κάθε μορφή ανταμοιβής αποτελούν απόδειξη του εξαιρετικού χαρακτήρα και των αρχών της. Οι ενέργειές της είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι η ακεραιότητα και η ηθική είναι θεμελιώδεις αρετές που πρέπει να τηρούνται και να τιμούνται. 

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια