Παραιτήθηκε πριν τov… διώξουν ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν (ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΣ!)

Παραιτήθηκε πριν τov… διώξουν ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν (ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΣ!)

 

Λίγες μέρες πριν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης τον παύσει από τα καθήκοντά του, ο πρώην -πλέον- δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, υπέβαλε την παραίτησή του. Την περίοδο των Χριστουγέννων είχε προκαλέσει σάλο όταν ξήλωσε όλους τους αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων με τον παράλογο ισχυρισμό ότι είναι… «γκιουλενιστές»!

Οι παράνομες αποφάσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών, η ηγεσία του οποίου παρέπεμψε το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σε πρώτη φάση, ακυρώθηκαν όλες οι παράνομες αποφάσεις του Οντέρ Μουμίν και οι εκδιωχθέντες επέστρεψαν στα καθήκοντά τους. Ομως, από την Πρωτοχρονιά ο 37χρονος δήμαρχος δεν γύρισε ουσιαστικά ποτέ στο γραφείο του, με αποτέλεσμα οι δημοτικές υπηρεσίες να υπολειτουργούν για σχεδόν τρεις μήνες.

Από τις αρχές Απριλίου, καθήκοντα δημάρχου εκτελεί ο Μουμίν Μουμίν, ο οποίος είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του 2019, που προέρχεται από την παράταξη της διοίκησης του δήμου. «Εως την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδριάσει η δημοτική παράταξή μας και θα εκλέξει τον νέο επικεφαλής της, ο οποίος ταυτόχρονα θα αναλάβει και τη θέση του δημάρχου. Στις εκλογές του 2019 η παράταξη είχε εκλέξει έντεκα από τους συνολικά 27 δημοτικούς συμβούλους. Ομως, λόγω διαφόρων προβλημάτων και κυρίως λόγω της στάσης του παραιτηθέντος δημάρχου, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιήθηκαν. Ετσι, θα μαζευτούμε οι επτά που έχουμε απομείνει για να εκλέξουμε τον νέο δήμαρχο», είπε στον «Ε.Τ - https://eleftherostypos.gr/»


 


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια