ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
• 1 μελιτζάνα
• 2 κολοκύθια
• 2 πατάτες
• 1 κολοκύθα, μακρόστενη μικρή
• 4 ώριμες φρέσκες τομάτες ή 1 συσκ. σάλτσας τομάτας εμπορίου
• 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά
• 1/3 μάτσο δυόσμο, 1/3 μάτσο μαϊντανό, 1/3 μάτσο άνηθο
• Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
• Μπούκοβο
• 2 φύλλα δάφνης
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε, μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τις πολτοποιούμε.
Σε ένα ταψί περνάμε στην επιφάνειά, 1 κ.σ ελαιόλαδο και στη συνέχεια, αφού κόψουμε την κολοκύθα σε ροδέλες, την τοποθετούμε στη βάση του ταψιού. Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένα όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο. Προσθέτουμε από πάνω άλλη μία στρώση ροδέλες κολοκύθας. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τρίβουμε 2 φύλλα δάφνης στην επιφάνεια.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200°C. Παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος: μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή να το αφήσουμε να ψηθεί παραπάνω ώρα. Αν έχει πολλά υγρά το φαγητό στη βάση του, βάζουμε το φούρνο στο grill για άλλα 5′ περίπου.
Πηγές: souldiet.gr & Positive Life
0 Σχόλια