Παρέμβαση ΗΠΑ βάζει «φωτιά» στην Άπω Ανατολή: Στόλος μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Κίνας!

Παρέμβαση ΗΠΑ βάζει «φωτιά» στην Άπω Ανατολή: Στόλος μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Κίνας!

 

Σε Ιαπωνία και Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ λέγεται ότι παραδίδουν τέσσερα drones MQ-9B Sea Guardian στην Ταϊβάν, επιτρέποντας έτσι στο νησί να μοιράζεται δεδομένα επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο με τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες.

Το Sputnik συζήτησε με τον απόστρατο αντισυνταγματάρχη του στρατού των ΗΠΑ Ράσμουσεν για να συζητήσει την επικείμενη εξέλιξη και τις πιθανές συνέπειές της.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τι γίνεται, οι Financial Times ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία General Atomics αναμένεται να παραδώσει τέσσερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στην Ταϊπέι από το 2025. Τα εν λόγω UAV είναι MQ-9B Sea Guardians, ναυτιλιακή έκδοση του drone Reaper.

«Νομίζω ότι είναι αρκετά σημαντικό όσον αφορά τις ικανότητες αναγνώρισης», είπε στο Sputnik ο Ερλ Ράσμουσεν, ένας απόστρατος αντισυνταγματάρχης με περισσότερα από 20 χρόνια στον αμερικανικό στρατό και διεθνής σύμβουλος. “Ουσιαστικά καλύπτουμε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Κίνας με αναγνωριστικές, μη επανδρωμένες δυνατότητες αναγνώρισης. Η εμβέλειά τους είναι πάνω από χίλια μίλια. Έτσι μπορούν να διασυνδέονται αρκετά καλά ανάλογα με το πόσα είναι πραγματικά σε πτήση την ίδια στιγμή.”

(…)

Το MQ-9B Sea Guardian είναι ένα σύστημα τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους (RPAS) που μπορεί να διαμορφωθεί για να διεξάγει διάφορες αποστολές θαλάσσιας νοημοσύνης, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR), συμπεριλαμβανομένων του αντιεπιφανειακού πολέμου, του ανθυποβρυχιακού πολέμου, αερομεταφερόμενων ναρκών, στρατηγικής ISR μακράς εμβέλειας και στόχευσης πέρα ​​από τον ορίζοντα!

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να πετά πάνω από τον ορίζοντα για περισσότερες από 30 ώρες (ανάλογα με την διαμόρφωση), επιτρέποντας έτσι στις κοινές δυνάμεις να παρέχουν επίγνωση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο οπουδήποτε στον θαλάσσιο τομέα – μέρα ή νύχτα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε ένα ακόμα μέτωπο μετά την Ουκρανία ή μάλλον πυροδοτούν την ένταση!!!


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: el.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια