Μητσοτάκης: Ψήφος χωρίς κριτήρια στους απόδημους - Νέο κρεσέντο «εκσυγχρονισμού»!

Μητσοτάκης: Ψήφος χωρίς κριτήρια στους απόδημους - Νέο κρεσέντο «εκσυγχρονισμού»!

 


Επιθέσεις σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣOΚ με αλαζονεία: Πήραμε 41% και εσείς 17%.

Μητσοτάκης: Ψήφος χωρίς κριτήρια στους απόδημους - Νέο κρεσέντο «εκσυγχρονισμού»    

Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου

Τις δέκα βασικές προτεραιότητες της νέας τετραετίας ανέδειξε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων στη βουλή, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει έναν νόμο με ένα άρθρο για την άρση όλων των εμποδίων για την ψήφο των ομογενών. «Στην πρώτη μας θητεία, κάναμε το πρώτο βήμα, βάζοντας πάρα πολλούς περιορισμούς. Τώρα ήρθε η ώρα να το ολοκληρώσουμε. Είναι μία ευκαιρία το νομοσχέδιο να εγκριθεί και από τους 300 βουλευτές», είπε.

Επιλέγοντας να απαντήσει πολύ πιο εκτεταμένα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με μία μόνο αναφορά στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – γεγονός που προοιωνίζεται και τη στρατηγική που θα τηρήσει εφεξής η κυβέρνηση – ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως νέο στοίχημα την ενσωμάτωση των παραδοσιακών αξιών σε μία διαρκή εξέλιξη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε στον όρο «πολυδύναμο σχέδιο εκσυγχρονισμού της χώρας», ενώ σημείωσε ότι το υψηλό ποσοστό που έδωσαν οι πολίτες στη ΝΔ δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως λευκή επιταγή αλλά ως βαριά ευθύνη για την κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η τριήμερη διαδικασία κινήθηκε σε ήπιο κλίμα και την ευχή, ασχέτως των διαφωνιών των κομμάτων, να διατηρηθεί και να μην είναι μία φωτοβολίδα της στιγμής υπό την επήρεια του εκλογικού αποτελέσματος, γιατί αυτό είναι το μήνυμα ενότητας που εξέπεμψαν οι πολίτες.

«Το μήνυμα της κάλπης, όμως, εκτός από καλή κοινοβουλευτική διαγωγή, ζητάει και αποτελεσματικότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν είχε θετικές παρατηρήσεις που να βελτιώνουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Όπως είπε, οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά. Οι εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου έδειξαν ότι η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών. Μακάρι να μπορούν να συνοδεύονται και με μεγάλες συναινέσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, η εντολή που έχουμε πάρει είναι να προχωρήσουν γρήγορα» σημείωσε.

Απευθυνόμενος κατ επανάληψη προς τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι άκουσε τον τον κ. Ανδρουλάκη με ενδιαφέρον να λέει ότι ουσιαστικά συμφωνεί με τον ορισμό που έδωσε και ο ίδιος για τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό που δεν είναι άλλο από τη σύγκλιση με την Ευρώπη. «Να συμφωνήσουμε ποιοι είναι οι δείκτες που πρέπει να παρακολουθούμε. Η σύγκληση είναι προϊόν ενός ρυθμού ανάπτυξης που πρέπει να είναι πολύ πιο υψηλός από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κάνουμε τα πρώτα βήματα για να πετύχουμε την ευρωπαϊκή σύγκληση» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι σήμερα η χώρα μας είναι ήδη πρωταγωνίστρια στην ενεργειακή μετάβαση, με πολύ γρήγορους ρυθμούς εγκατάστασης ΑΠΕ, φωτοβολταϊκά στη στέγη κα. Αύριο θα ακολουθήσουν τέτοια προγράμματα για τους αγρότες και τους επιχειρηματίες μας, πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης μνημόνευσε την πρόταση που κατέθεσε νωρίτερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη δημιουργία 150.000 φοιτητικών κατοικιών για να σημειώσει ότι πρόκειται για ένα απολύτως ανεδαφικό μέτρο, καθώς, αν το κόστος κατασκευής οριστεί στα 1000 ευρώ το τετραγωνικό, τότε θα απαιτηθεί 15 δις ευρώ για την κατασκευή τους. «Μα, είναι σοβαρές κουβέντες αυτές; Εδώ δεν είναι Ευρωβουλή. Εμείς αναζητούμε τεκμηριωμένες, κοστολογημένες προτάσεις. Θα δείτε στην πορεία αυτής της κυβερνητικής πορείας, ότι αν υπάρχουν προτάσεις που μπορούμε να ενσωματώσουμε στα νομοθετήματά μας, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αρκεί να είναι ώριμες και κοστολογημένες και όχι φωτοβολίδες του αέρα», είπε.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκρ. Φάμελο, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι ξαναείπε τα ίδια ακριβώς που έλεγε το κόμμα του και πριν από τρεις μήνες πχ «ακρίβεια Μητσοτάκη» κα. «Σας διέφυγε κάτι, όμως. Πήγαμε στο 41% και πήγατε στο 17%. Καταλαβαίνω τη σύγχυση και την αναζήτηση προσανατολισμού. Σας το είχα πει και το είχα πει και στον κ. Τσίπρα ότι αντιπολιτευόσασταν ένα σκιάχτρο της κακιάς δεξιάς που καταστρέφει τη χώρα. Ο ελληνικός λαός, όμως, μας επιβράβευσε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις δέκα βασικές προτεραιότητες της νέας τετραετίας :

• Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας, που όπως είπε, είναι σίγουρος ότι θα γίνει μέσα στη χρονιά

• Ανάγκη η χώρα να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Αν κ. του ΠΑΣΟΚ πιστεύετε ότι χρειάζεται μία πιο σφικτή δημοσιονομική πολιτική γιατί δεν πάνε καλά τα δημόσια οικονομικά ή έχουμε τράτο για να δώσουμε περισσότερα; Διότι και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν, διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης

• Κατώτατος μισθός 950 ευρώ και μέσος μισθός 1500 ευρώ

• Μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω της ανάπτυξης

• Παρεμβάσεις στην υγεία – ταχύτατη παρέμβαση στα κέντρα υγείας και παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ

• Στόχοι που αφορούν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

• Συνέχιση ψηφιακού κράτους

• Παιδεία – σχολεία – προσχολική αγωγή – τεχνολογική εκπαίδευση

• Δικαιοσύνη και ταχύτητα απονομής της

• Συνέχιση υλοποίησης στιβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής, με τα εξοπλιστικά προγράμματα σε φάση ενίσχυσης και υλοποίησης

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  (ieidiseis.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια