Τι λέει για σένα ο τρόπος που κάθεσαι;;;;;

Τι λέει για σένα ο τρόπος που κάθεσαι;;;;;

 


Κάθεσαι οκλαδόν; Σταυροπόδι; Με τα χέρια σταυρωμένα; Η στάση του σώματός σου αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι για τον χαρακτήρα σου.

Τι λέει για σένα ο τρόπος που κάθεσαι;;;;

Ηγλώσσα του σώματος, γενικά, είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική, και όχι μόνο για αυτούς που έχουν διαβάσει στο ίντερνετ τις σχετικές λίστες «αν μιμείται τις κινήσεις σου, σε γουστάρει». Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι, σου λέει, προγραμματισμένος να πιάνει εξωλεκτικά σημάδια και να τα στέλνει απευθείας στο υποσυνείδητο, εξ ου και πολλούς ανθρώπους τους συμπαθείς ή τους αντιπαθείς με την πρώτη, χωρίς να μπορείς μετά να εξηγήσεις γιατί. Να λοιπόν τι καταλαβαίνουν για σένα οι άλλοι άνθρωποι, από τον τρόπο που κάθεσαι.

Οκλαδόν

Είσαι τύπος ανοιχτός και ξέγνοιαστος, σε ενδιαφέρουν οι καινούριες ιδέες, έχεις περιέργεια για τον κόσμο γύρω σου, και είσαι ευέλικτος σαν χαρακτήρας.

 

Με την πλάτη ίσια

Έχεις αυτοπεποίθηση, είσαι αξιόπιστος, ο άνθρωπος στον οποίο θα στραφούν οι πάντες όταν χρειάζονται βοήθεια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις να διασκεδάζεις και να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα σε αυτή τη ζωή.

 

Γέρνοντας προς τα πίσω

Το να στηρίζεσαι στα χέρια σου πίσω από την πλάτη δείχνει αναλυτική σκέψη, και μια κάποια αρχική επιφυλακτικότητα –δεν είσαι ο παρορμητικός τύπος που θα βουτήξει σε μια νέα κατάσταση πριν την εξετάσει πρώτα. Έχεις όμως εξαιρετικά ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση, και πάντα παίρνεις στα σοβαρά τα συναισθήματα των άλλων.

 

Με σταυρωμένους αστραγάλους

Είσαι εκλεπτυσμένος και κομψός, αλλά ταυτόχρονα ανοιχτός και προσγειωμένος. Όταν κάθεσαι έτσι δείχνεις ότι αισθάνεσαι άνετα, και κάνεις και τους γύρω σου να νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν.

 

Κρατώντας τα μπράτσα της καρέκλας

Είσαι ευαίσθητος, και έχεις υψηλή συναίσθηση του περιβάλλοντός σου. Τα μπράτσα της καρέκλας σε στηρίζουν, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Σου προσφέρουν επίσης αίσθηση ασφάλειας, δείχνοντας στους άλλους ότι είσαι σταθερό άτομο που πατά γερά τα πόδια του στη γη.

 

Με τα χέρια σταυρωμένα

Μπορεί να δίνει την εντύπωση αμυντικότητας, σημαίνει όμως στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο: Είσαι άτομο με αυτοπεποίθηση και βαθιά αναλυτική σκέψη. Μπορεί να μην ανοίγεσαι εύκολα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρατηρείς προσεκτικά όσα συμβαίνουν γύρω σου.

Σαν γοργόνα

Δείχνει εκλεπτυσμένο πνεύμα, νοιάξιμο και γλυκύτητα χαρακτήρα. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να δείχνει (να «επικοινωνεί» πιο σωστά) μια διάθεση για φλερτ, ειδικά αν τα γόνατα και το στήθος σου είναι στραμμένα προς την πλευρά του αντικειμένου του ενδιαφέροντός σου.

Στο κέντρο

Αν κάθεσαι ακριβώς στη μέση του καναπέ, του παγκακίου ή του τραπεζιού, δείχνεις αυτοπεποίθηση. Ένα διστακτικό άτομο θα προτιμήσει την άκρη, για να κάνει χώρο στους άλλους, αλλά εσένα αυτό δεν σου περνάει καν από το μυαλό. Είσαι τολμηρός και κοινωνικός, και κάνεις φίλους πολύ εύκολα.

ΠηγέςLittlethings.com  & (in2life.gr)


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια