Παρακμή δίχως τέλος!!!!

Παρακμή δίχως τέλος!!!!

 


Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Με ορίζοντα τις προσεχείς Ευρωεκλογές σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον δυσοίωνο, ο επικεφαλής του ΧριστιανοΔημοκρατικούΚόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο:

« Είναι η χειρότερη διακυβέρνηση της μεταπολεμικής Ελλάδας και δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά 

Ενώ την ίδια στιγμή το δημόσιο αυξάνει συνεχώς τον τραπεζικό δανεισμό του, από 17,6 δις € το 2018 στα 32,5 δις € το 2024, αφαιρώντας απαράδεκτα ρευστότητα από την οικονομία.

Βέβαια, αφού η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως έχει υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και το μαξιλάρι, γιατί δανείζεται όλο και περισσότερο; Προφανώς εδώ κάτι δεν πάει καλά – είναι αυτονόητο.

Ο Νίκος Νικολόπουλος:



Δυστυχώς στην εθνική οικονομία μας οι δανειακές ανάγκες του δημοσίου που αυξάνονται συνεχώς απομυζώντας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της οικονομίας …

Εκεί που έφτασε ο Μητσοτάκης το δημόσιο χρέος, ξεκάθαρα δεν πάει πουθενά η χώρα, γιατί δεν έχει τίποτε άλλο πια να εκμεταλλευτεί.

Το επιτελικό κράτος παράγει  πιο πολλούς χασομέρηδες απ’ όσους μπορεί να συντηρήσει η εθνική οικονομία.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από τις επιλογές Μητσοτάκη είναι το κέντρο των Βρυξελλών που εκφράζει επιφυλάξεις και κάνει προειδοποιήσεις…

Ο κ. Μυτιληναίος, ο επιχειρηματίας με τα μεγαλύτερα κέρδη  κάνει τελευταία εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.

Θεωρεί αποτυχημένη την Επιτροπή Φον Ντερ Λάιεν.

Ελπίζει σε ένα νέο ευρωπαϊκό ξεκίνημα με Ντράγκι.

Θεωρεί πρόχειρη την πολυδιαφημισμένη πράσινη μετάβαση.

Διαχωρίζει τη χρηματιστηριακή άνοδο στην Ελλάδα από την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας.

Όταν ο Μυτιληναίος, που θέλει να εισάγει πια την εταιρεία του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, δηλώνει πως οι επενδύσεις των ξένων στην Ελλάδα είναι κερδοσκοπικές ή όταν ο Παπαλεξόπουλος(ΣΕΒ) που έχει μεταφέρει την έδρα της εταιρείας του (ΤΙΤΑΝ) στις Βρυξέλλες μετά από 116 χρόνια, όπως έφυγαν η ΦΑΓΕ, η Coca Cola ή η ΒΙΟΧΑΛΚΟ,  λέει πως η Δημόσια Διοίκηση και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα αποτρέπουν τους επενδυτές, αφού είναι απελπιστικές στο μυαλό τους, τι να πούμε εμείς για την Οικονομία;

Δίκιο έχουν γιατί είναι πρόσκαιρη η ανάκαμψη. Μόνο εάν παρθούν συνολικά μέτρα και ακολουθηθεί μια σταθερή πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ίσως μόνον τότε  δούμε φώς στο τούνελ.

Πολλά έπρεπε να έχουν γίνει στη πενταετία που κυβερνά ο «ακροκεντρώος» Μητσοτάκης, όπως … να αλλάξει η αποτυχημένη της πολιτική στην Οικονομία, ειδικά όσον αφορά την ακρίβεια, την υπερφορολόγηση, τα τεκμήρια κερδοφορίας, την ασυδοσία των τραπεζών, την αισχροκέρδεια των καρτέλ κ.λπ..

Κάτι ανάλογο πιστεύουν και οι μικρότερες ελληνικές επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στη Βουλγαρία και αλλού, μεταξύ άλλων για φορολογικούς λόγους – στηρίζοντας με το τζίρο και με τα κέρδη τους άλλες χώρες.

Ούτε οι τράπεζες άλλωστε που διασώσαμε με πάνω από 70 δις €, ενώ αισχροκερδούν ασύστολα, εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία – αφού έχουν μειώσει το δανεισμό τους στα 149,5 δις € από 186,6 δις € το 2018, παρά την άνοδο έκτοτε των καταθέσεων (από 138,8 δις το 2019 στα 192,8 δις στο πρώτο τρίμηνο του 2024).

Δηλαδή, τα δάνεια τους είναι στο 77% περίπου των καταθέσεων, όταν στην ΕΕ είναι κατά μέσον όρο στο 115%

Τέλος, ποιος αλήθεια θα πληρώσει τους φόρους που λείπουν από τις εταιρείες που έφυγαν και από τις τράπεζες που δεν πληρώνουν τίποτα, λόγω του αναβαλλόμενου φόρου των 20 δις €; Προφανώς τα συνήθη φορολογικά υποζύγια – όπως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μένουν στην Ελλάδα

Πώς θα αναπληρωθούν οι φόροι;

Με νέα τεκμήρια κερδοφορίας, με φόρους αμαρτίας ή με ότι άλλο εφεύρει η κυβέρνηση, για να ληστέψει τους Έλληνες. Όσους ακόμη μένουν βέβαια και δεν μεταναστεύουν, όπως τα 748.000 παιδιά μας, για να επιβιώσουν.

Είναι δυνατόν να επιβραβεύσουν αλήθεια οι Έλληνες αυτήν την κυβέρνηση με την ψήφο τους;

Να εγκρίνουν έτσι τη ληστεία τους;

Και όμως είναι δυνατόν τα ΜΜΕ της ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ ούτε και στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ να μην τηρούν τους έστω στοιχειώδεις κανόνες του δημοκρατικού πλουραλιστικού διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου η διαφωνία, ο αντίλογος και η αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων αποτελούν αυτονόητα και συστατικά στοιχεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ …;

Οι εκλογείς ακούνε τους κυβερνητικούς χωρίς αντίλογο! Αιδώς!

Εμ δεν εξεγειρόμαστε … Εμ δεν θα πούμε και ευχαριστώ …

Οι ψηφοφόροι – και όχι οι πολιτικοί αντίπαλοι, το τρίποντο του 41% , μπορούν και τάπα να το κάνουν !».

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Πηγή: olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια