Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μία πολύ ανησυχητική παντοδυναμία στη ΝΔ που θα έχει αντίπαλο μόνο τον… εαυτό της!!!

Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει μία πολύ ανησυχητική παντοδυναμία στη ΝΔ που θα έχει αντίπαλο μόνο τον… εαυτό της!!!

 


Ακόμα κι αν κάνει νέο κόμμα ο Α.Τσίπρας θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να γίνει απειλή για την Πειραιώς

Η χθεσινή παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου από την θέση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει σε πιο σημείο διάλυσης έχει φτάσει το άλλοτε κυβερνών κόμμα, το οποίο καλείται να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως πολλά δείχνουν δεν θα είναι ικανό να το κάνει.

Είναι πολύ ανησυχητικό, αλλά η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών θα έχει έναν μόνο πραγματικό αντίπαλο: Αυτός θα είναι ο εαυτός της.

Γιατί όσο ενοχλητικό κι αν ακούγεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την φράση του «Η αντιπολίτευση θα ψάχνεται για πολύ καιρό, εμείς θα πρέπει να είμαστε η αντιπολίτευση του εαυτού μας»!

Με μία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της τάξεως των 47 βουλευτών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί ούτε να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά όπως φαίνεται αυτό ίσως να είναι και το λιγότερο.

Η εξέλιξη θεωρείται αναμενόμενη μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως είχε γίνει γνωστό η Πόπη Τσαπανίδου φέρεται να είχε υποβάλει την παραίτησή της από την θέση αυτή και μετά το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Στις εκλογές του Ιουνίου η Πόπη Τσαπανίδου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε μόλις 3 βουλευτές Επικρατείας και η ίδια ήταν στην τέταρτη θέση.

Με λίγα λόγια, ο ρόλος της είχε τελειώσει. Πώς θα διατηρούσε την θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος από τη στιγμή που δεν είχε καν εκλεγεί στο κοινοβούλιο.

Η παραίτηση της όμως στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει ένα υψηλότερο συμβολισμό, καθώς αποτελούσε την προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Η αποχώρηση της άνοιξε την «πόρτα» για όλους όσους θέλουν αποχωρήσουν από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ και να πορευτούν μαζί με τον πρώην πρόεδρο του τον Αλέξη Τσίπρα.

Από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν έχει να περιμένει τίποτε.

Πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης μία κυβέρνηση δεν θα νιώθει ότι μπορεί να απειληθεί από την αντιπολίτευση και να χάσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν.

Αυτή η ουσιαστική παντοδυναμία τρομάζει. Η παντοδυναμία φέρνει πάντοτε μαζί της την αλαζονεία.

Στο pronews.gr αμέσως μετά τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών του Μαΐου, είχαμε εκτιμήσει ότι η συντριπτική νίκη Μητσοτάκη με 20 και πλέον μονάδες διαφορά επί του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν νίκη όχι τετραετίας αλλά οκταετίας.

Και έτσι είναι εκτός βεβαίως εάν συμβούν συγκλονιστικά απρόοπτα

                                   

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: pronews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια