Η δημοσκοπική καθίζηση και οι «11» φέρνουν τον Κ.Μητσοτάκη στην… Ρηγίλλης , για να δείξει ότι είναι και δεξιός!!!!

Η δημοσκοπική καθίζηση και οι «11» φέρνουν τον Κ.Μητσοτάκη στην… Ρηγίλλης , για να δείξει ότι είναι και δεξιός!!!!

 


Ραντεβού και απολογίες υπουργών λίγο πριν τα 50χρονια της ΝΔ

Η δημοσκοπική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας και η διαγραφή Μ.Σαλμά δείχνει να φέρνει ραντεβού εντός και εκτός Βουλής με στόχο είναι να αναλυθούν βασικές πτυχές των ρυθμίσεων που θα έρθουν προς ψήφιση, να απαντηθούν τυχόν απορίες που υπάρχουν αλλά το σημαντικότερο να προσπαθήσει ο Κ.Μητσοτάκης και ο στενός του κύκλος να δείξει ότι “ακούει” του βουλευτές.

Μετά τις ευρωεκλογές υπήρξαν το λιγότερο «γκρίνιες» από ένα μεγάλο κομμάτι  βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για μία σειρά θεμάτων και αυτό αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Ιούνιο.

Τότε υπήρξαν παράπονα από βουλευτές πως βρίσκουν κλειστές πόρτες, ενώ αρκετοί από τους ομιλητές είχαν μιλήσει για την ανάγκη επιστροφής στις ρίζες.

Το πιο πρόσφατο «μήνυμα» ήταν η ερώτηση που κατέθεσαν έντεκα βουλευτές (ανάμεσα στους ήταν και ο διαγράφεις πλέον Μάριος Σαλμάς) στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια.

«Κι ο Άγιος φοβερά θέλει», λένε αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι, μετά την ερώτηση των «11» και τον θόρυβο που έγινε, διαπιστώνουν στροφή 180 μοιρών από τους υπουργούς.

«Από εκεί που δεν μας σήκωναν ούτε το τηλέφωνο, τώρα μας παίρνουν και δεύτερη φορά πίσω, για να δουν αν είναι όλα εντάξει», προσθέτουν οι βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται «ραντεβού» του πρωθυπουργού με βουλευτές, ενώ την Παρασκευή θα γίνει και ο εορτασμός των γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας για τα 50 χρόνια. Η εκδήλωση – σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό – θα πραγματοποιηθεί στη Ρηγίλλης, όπου για χρόνια ήταν τα γραφεία του κόμματος και θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και συναντήσεις υπουργών με βουλευτές για την καλύτερη ενημέρωση. Πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε  με βουλευτές του κόμματος και έγινε μια εκτενής συζήτηση για θέματα τόσο εργασιακά, όσο και ασφαλιστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά είναι ανάλογες συναντήσεις το επόμενο διάστημα με έμφαση να δίνεται στην κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, υπουργοί και βουλευτές δίνουν ραντεβού και εκτός Βουλής, προκειμένου να συζητήσουν πιο χαλαρά. Ο Αδ. Γεωργιάδης  είχε την ευκαιρία να τα πει σε τραπέζι με βουλευτές της Ν.Δ. από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, συναντήθηκε με βουλευτές του  κυβερνώντος κόμματος από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σε ταβέρνα του Παγκρατίου.

Στο μεταξύ, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα οι περιοδείες μεικτών κλιμακίων υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών για την προβολή του κυβερνητικού έργου (η αρχή γίνεται από την Βόρεια Ελλάδα).

Από το Μαξίμου το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως δεν υπάρχει χαλάρωση και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να ψηφιστεί μία σειρά νομοσχεδίων.

Τον Ιούνιο, όπως ήδη αναφέρθηκε, υπήρξε μία ταραχώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες. Στην εν λόγω  συνεδρίαση υπήρξαν βουλευτές που ζήτησαν να υπάρξει στενότερη προσέγγιση ενός παραδοσιακού ακροατηρίου του κόμματος.

Επίσης, βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της επιλογής μιας κεντροδεξιάς υποψηφιότητας για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από την κυβέρνηση, πάντως, δεν θέλουν σ’ αυτή τη συγκυρία να ανοίξει η σχετική συζήτηση και μεταθέτουν για  αργότερα την λήψη των αποφάσεων.

Τέλος, να σημειωθεί πως από τα γαλάζια ραντάρ δεν ξεφεύγει το γεγονός πως κόμματα που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ποσοστά από 15% έως 20%.

Επομένως, το επόμενο διάστημα στόχος είναι να υπάρξει κινητοποίηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για την προσέγγιση ενός παραδοσιακού ακροατηρίου  που ενδεχομένως έχει μετακινηθεί στη δεξαμενή των αναποφάσιστων ή προς άλλα κόμματα


Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: pronews.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια