Τι υλικά θα χρειαστούμε:
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 250 γρ βιτάμ
• 1 κουτί μπισκότα βουτύρου (ή
digestive ή πτι- μπερ)
• 2 μπανάνες (ανάλογα με το σκεύος
στο οποίο θα τοποθετήσετε το γλυκό σας , μπορεί να χρειαστείτε και 3η μπανάνα)
• 250ml κρέμα γάλακτος
• 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
• κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση:
Βγάζουμε το χάρτινο περιτύλιγμα από
το κουτί του ζαχαρούχου και το βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα, στην οποία
προσθέτουμε τόσο νερό οσο χρειάζεται για να καλυφθεί το κουτί.
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια
φωτιά για περίπου 3 ώρες, μόνο που επειδή πρέπει οπωσδήποτε καθ΄ όλη τη
διάρκεια του βρασμού το κουτί να καλύπτεται με νερό, ελέγχουμε και αν χρειαστεί
προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα.
Όταν περάσουν οι 3 ώρες, αποσύρουμε
την κατσαρόλα, βγάζουμε το κουτί και το αφήνουμε για αρκετές ώρες να κρυώσει.
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα
χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι ή
τηγάνι και το προσθέτουμε στα μπισκότα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να
ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα
ή σε πυρέξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
καλά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε προσεχτικά
την καραμέλα μας στην βάση και με ένα κουτάλι την απλώνουμε ομοιόμορφα και
ξαναβάζουμε την βάση στο ψυγείο να κρυώσει για μία περίπου ώρα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την
ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει σαντιγί .
Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο,
κόβουμε τις μπανάνες πολύ λεπτές στρογγυλές φετούλες και απλώνουμε:
– μία στρώση από τις φετούλες μπανάνας,
– συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγύ
– και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη
κουβερτούρα.
Tips
• Αν θέλετε να γλιτώσετε την
διαδικασία του 3ωρου βρασμού μπορείτε να πάρετε έτοιμη καραμέλα, υπάρχει σε
βάζο στα περισσότερα σουπερ μάρκετ .
• Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να
χτυπήσουμε 1 φακελάκι morfat ή garni με τον αντίστοιχο γάλα.
• Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερα
από ένα κουτιά καραμέλα και να την συντηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 μήνες.
Μόνο που πριν την χρήση θα πρέπει να μείνει το κουτί τουλάχιστον 2,5 με 3 ώρες
εκτός ψυγείου ώστε να μπορεί να απλωθεί η καραμέλα.
Πηγή: spitikessyntages.gr
0 Σχόλια