Παρουσιάζεται το βιβλίο του τέως προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, Βασίλη Πλεύρη στην αίθουσα Ανδρόγεω την Πέμπτη 11-10-2018, στις επτά το απόγευμα με τίτλο: «Ο παράδεισος Κρήτη και οι άνθρωποί του».

Παρουσιάζεται το βιβλίο του τέως προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, Βασίλη Πλεύρη στην αίθουσα Ανδρόγεω την Πέμπτη 11-10-2018, στις επτά το απόγευμα με τίτλο: «Ο παράδεισος Κρήτη και οι άνθρωποί του».





Μια υπέροχη βιβλιοπαρουσίαση,
 θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα Ανδρόγεω στις επτά το απόγευμα (19.00 μμ.),
παρουσιάζεται το βιβλίο του γνωστού τουριστικού επιχειρηματία- θεολόγου  της και τέως προέδρου
της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλη Πλεύρη με τίτλο:
«Ο παράδεισος Κρήτη και οι άνθρωποί του».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
Γιώργος Παναγιωτάκης,
 συγγραφέας-ιστορικός ερευνητής,
και  η
Ρένα Τζωράκη, γραμματέας του συλλόγου Συγγραφέων Λογοτεχνών:
 «Κρητών Λόγος »
 λογοτέχνης- δημοσιογράφος.
Είναι  ένα ξεχωριστό βιβλίο ευχάριστο στην ανάγνωση, που σε συναρπάζει από την πρώτη στιγμή, γιατί είναι  γραμμένο με ευαισθησία,
αντικειμενικότητα, αμεροληψία , σοφία και Αλήθεια!
Ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου του:
‘’Στη σκέψη της παρούσας έκδοσης,  οδηγήθηκα από το γεγονός ότι έχω συλλέξει κατά καιρούς ένα πλούσιο υλικό διαφόρων αποχρώσεων με ιστορικό προσανατολισμό, που έπρεπε να αποσφραγιστεί κάποτε και να μιλήσει με την δική του γλώσσα. Δεν διεκδικώ τον τίτλο του ιστορικού, αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να βοηθήσω και να συμβάλω κι εγώ με το υλικό που διαθέτω σε μικρό έστω βαθμό, στην ολοκλήρωση της τόσο πλούσιας ιστορίας μας”.
Με πληροφορίες που ο συγγραφέας μάζευε για την Κρήτη επί πολλά χρόνια από παλαιότερους συγγραφείς, με εμπειρίες δικές του, με φιλοπατρία και αγάπη, με αγωνία για το μέλλον του τόπου μας εργάστηκε και ολοκλήρωσε το έργο του. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα κεφάλαια με μελέτες επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι Κρητικοί, πολύ πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, είχαν φτάσει στην Αμερική.
Μελέτησαν και βρήκαν σημάδια τους εκεί. Εντυπωσιακά είναι και τα κεφάλαια με τις περιγραφές και τις εντυπώσεις περιηγητών που παλιά και πρόσφατα επισκέφθηκαν την Κρήτη. Μετά αναφέρονται προσωπικότητες που λάμπρυναν την ιστορία της Κρήτης: ήρωες, επιστήμονες, πολιτικοί…

Σκοπός του συγγραφέα είναι να αναδείξει την αξία του ελληνικού τρόπου σκέψης, ζωής και συμπεριφοράς, με τον οποίο το Έθνος έζησε, μεγαλούργησε, ξεπέρασε δυσκολίες και κράτησε την οντότητά του ανά τους αιώνες.
Να περιγράψει τον χαρακτήρα του γνήσιου Έλληνα, τον κληρονομημένο από τους προγόνους μας, που τον βρίσκεις ιδίως στον απλό λαό. Στον χωριάτη και τον βοσκό. Ναι στην μόρφωση. Όχι στη φθορά και στην αλλοίωση των ηθών μας.
Να αρνηθούμε στις ξενόφερτες συνήθειες που φθείρουν και εξευτελίζουν.
Ένα βιβλίο- πόνημα, που πρέπει κάθε Έλληνας-ίδα με γνήσια ελληνική συνείδηση,
να το έχει στην βιβλιοθήκη του, και να ανατρέχει σε αυτό κάθε φορά, που αισθάνεται ότι τον υποβαθμίζουν  σαν άτομο με την οικονομική κρίση , που διανύουμε,
αλλά και κάθε νέος ή νέα να αποκτήσει  περισσότερες γνώσεις και να αποκαλυφτεί Φως στο σκοτάδι , στην πλάνη, στην παραποίηση της ιστορίας μας και στην γενική  σύγχιση, που επικρατεί…
Να σημειώσουμε  εδώ, πως όλα
τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων ,
αφιερώνονται από τον συγγραφέα στο Ίδρυμα Παναγίας Καλυβιανής στην Μεσαρά.
 Είναι σκοπός  Ιερός.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια