-Ποια είναι εκείνη η τρυφερή συνήθεια που κάνει τα παιδιά σας πιο έξυπνα και χαρισματικά από τα υπόλοιπα;

-Ποια είναι εκείνη η τρυφερή συνήθεια που κάνει τα παιδιά σας πιο έξυπνα και χαρισματικά από τα υπόλοιπα;





Όλα τα παιδιά είναι έξυπνα και χαρισματικά. Υπάρχουν όμως κάποια που είναι περισσότερο από τα υπόλοιπα.



Ποια είναι η τρυφερή συνήθεια, που σύμφωνα με την επιστήμη, κάνει τα παιδιά περισσότερο έξυπνα; Κοινή γνώση είναι ότι τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και αποκτούν δεξιότητες ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Οι γονείς παίζουν σημαντικότατο ρόλο και στα δύο. Τώρα η επιστήμη έρχεται να προσθέσει πως το ζευγάρι μπορεί να χαρίσει ακόμα ένα προσόν στα παιδιά του: Την εξυπνάδα!

Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν οι επιστήμονες του «Nationwide Children’s Hospital» στο Οχάιο. Συγκεκριμένα σε νέα έρευνά τους συμπεραίνουν πως το πόσο έξυπνο γίνεται ένα παιδί εξαρτάται από το πόσο συχνά το αγκαλιάζουν οι γονείς του!

Όπως αποδείχτηκε όσα από τα 125 βρέφη που μελετήθηκαν είχαν μεγαλύτερη στοργή παρουσίασαν εντονότερες αντιδράσεις σε εγκεφαλικά ερεθίσματα.
Τα παραπάνω με πολύ απλά λόγια σημαίνουν ότι η σωματική επαφή –ακόμα και το νανούρισμα- συντελεί πολύ στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

«Είναι ζωτικής σημασίας να εξασφαλίσει κανείς ότι κυρίως τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα λαμβάνουν θετικά, υποστηρικτικά αγγίγματα από τους γονείς τους. Ακριβώς όπως και τα μωρά που γεννήθηκαν έχοντας πάρει όλο τον χρόνο τους μέσα στη μήτρα της μητέρας τους. Κατά αυτόν τον τρόπο θα λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλός τους», εξηγεί η Dr.Nathalie Maitre.

Αν λοιπόν κι εσείς αδυνατείτε να αφήσετε το μωρό σας από την αγκαλιά σας, δεν έχετε τον παραμικρό λόγο να αισθάνεστε άσχημα.
Η επιστήμη μόλις σας έδωσε το πράσινο φως για αγκαλιές χωρίς τέλος.



Πηγή: limeandlife.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια