Ορκίστηκε Δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης στην Ακαδημία Πλάτωνος .

Ορκίστηκε Δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης στην Ακαδημία Πλάτωνος .





Στην Ακαδημία Πλάτωνος και όχι στον Δημαρχιακό Μέγαρο όπως συνηθίζεται, ορκίστηκε Δήμαρχος Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης.


Ο νέος Δήμαρχος ορκίστηκε τρεις σχεδόν μήνες μετά από την επικράτησή του επί του Νάσου Ηλιόπουλου, στον β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών, τον περασμένο Ιούνιο.

Η επιλογή της Ακαδημίας Πλάτωνος, είχε σύμφωνα με τους συνεργάτες του Δημάρχου, τον συμβολισμό ότι ο νέος Δήμαρχος θα δώσει την «μάχη της καθημερινότητας» από την πρώτη μέρα.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος έφτασε μαζί με την σύζυγό του και τον γιό τους, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα, ενώ μεταξύ άλλων στην ορκωμοσία βρέθηκαν, η μητέρα του και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αντίπαλός του στον α’ γύρο των Δημοτικών Παύλος Γερουλάνος αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.



Στην ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Η Αθήνα, για μας είναι και οι εγκαταλελειμμένες και παραμελημένες γειτονιές της. Γιατί η Αθήνα, για μας, είναι οι άνθρωποί της που αισθάνονται ξεχασμένοι και αόρατοι.  Και είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

 
Να αναδείξουμε την Αθήνα ως μια σύγχρονη  Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Μια πόλη ασφαλή, καθαρή και πράσινη. Μια πόλη φωτεινή και φιλική. Μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική.  Μια πόλη στην οποία δεν θα προσπαθείς να επιζήσεις αλλά θα θες να ζήσεις. Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει. Όλους. Όσους ζουν. Όσους εργάζονται. Όσους την επισκέπτονται. Αλλά και όσους την αγαπάνε. Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε πλέον να μετριόμαστε με το ένδοξο παρελθόν και να βγαίνουμε λειψοί.  Δεν το δέχομαι για την γενιά μου, δεν το δέχομαι για την εποχή μου, δεν το δέχομαι για την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Ξεκινάμε, λοιπόν. Ξεκινάμε, όπως υποσχεθήκαμε από κάτω προς τα πάνω. Με όλα τα πρακτικά αληθινά προβλήματα που μας δυσκολεύουν τη καθημερινότητα. Αλλά θα το κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και ψηλά, για να έχουμε χώρο και όρεξη για τα μεγάλα. Όλοι μας. Δημοτική αρχή και δημότες. Για να βρουν να πατήσουν στα σπουδαία της δικής μας εποχής. Με σχέδιο και σκληρή δουλειά. Με αντιπάλους όχι ο ένας τον άλλον αλλά τα κακώς κείμενα. Με διαρκή λογοδοσία και διαφάνεια. Γιατί οι Αθηναίοι θέλουν τον καλύτερο εαυτό όλων μας. Το απαιτούν και το δικαιούνται.

Και κάτι τελευταίο. Δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε. Σ’ όσους πέρασαν θα έρθουν, θα περάσουν όπως λέει ο ποιητής αλλά και στη τιμή και στα όνειρα μας. Στην Πόλη αυτή που έχουμε την τύχη να ζούμε. Στον καθένα και στη καθεμιά από σας που μας εμπιστευτήκατε. Καλή μας αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας».





Πηγή: reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια