-Γιατί δεν κατατίθενται Ελληνικοί Χάρτες για τις θαλάσσιες περιοχές;

-Γιατί δεν κατατίθενται Ελληνικοί Χάρτες για τις θαλάσσιες περιοχές;




    Γράφει ο Ελευθέριος Τζιόλας


    Γιατί οι Ελληνικοί Χάρτες και όχι η Χάγη αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική και δίκαια πρόταση.

”… Οι Χάρτες αποτελούν μια υψηλής τάξεως διεθνή κίνηση, τοποθετώντας συγκεκριμένα την Ελλάδα στο πεδίο (θαλάσσιο, υποθαλάσσιο, νησιωτικό κλπ) της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής. Μα άλλα λόγια, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια σαφή, συγκεκριμένη, δίκαια και τεκμηριωμένη απάντηση στις αυθαιρεσίες και τους επεκτατικούς τυχοδιωκτισμούς της Τουρκίας.

Συνιστά, επίσης, και ένα πλαίσιο Κυριαρχίας και Ευθύνης της Ελλάδας το οποίο γνωρίζοντας το επίσημα, πλέον, κάθε κράτος παντού στον κόσμο μπορεί να γνωρίζει το γεωγραφικό και γεωπολιτικό πεδίο θετικής συνεργασίας, αλλά ευθύνης και οριοθετημένων δράσεων. Ιδιαίτερα τα κράτη -μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, τα κράτη της ευρασιατικής και μεσογειακής ζώνης, όπως και η Ρωσία και η Κίνα, θα έχουν – είναι πολύπλευρα θετικό να έχουν – μια σαφή, για πρώτη φορά, εικόνα για τη θαλάσσια αυτή εθνική δύναμη, με τέτοια ιστορία, με αυτό το γεωγραφικό εύρος και την γεωστρατηγική βαρύτητα, την Ελλάδα.

Η Ελλάδα, με τέτοια πολύμορφη μέσα στους αιώνες, αλλά και σήμερα, θαλάσσια δραστηριότητα, οικονομική, ναυτική, κατασκευαστική, εμπορική, πολεμική, θα εκτιμηθεί ως μέγεθος, ως δύναμη και επικράτεια για πρώτη φορά στην ολότητά της. Γιατί μέχρι τώρα το μέρος αυτό της Οντότητας της βρισκόταν σχεδόν στην αφάνεια. Μια σκιά ενός συμπλεγματικού φόβου υπόσκαπτε το φρόνημα της και ανέστελνε τις πρωτοβουλίες της. Μια αδικαιολόγητη στάση ευθυγράμμισης με ”οδηγίες Συμμάχων” για να μην προκληθεί η γείτων Τουρκία, – όταν στις δικές τους Χώρες (οι Σύμμαχοι) έκαναν τα αντίθετα από τα υπαγορευόμενα προς την Ελλάδα -, είχε οδηγήσει στη μείωση, σχεδόν στην ακύρωση, ενός ισχυρού συγκριτικού πλεονεκτήματος της Χώρας, της κυριαρχίας της στη θάλασσα.

Οι Χάρτες θα επαναφέρουν την Ελλάδα στη Μεσόγειο. Η Γαλάζια Πατρίδα, δηλαδή η Ελλάδα, όσο δεν παρουσιάζει στον Κόσμο την αλήθεια και το δίκαιο, όσο δεν σηκώνει ψηλά το δικό της ”απέραντο γαλάζιο” και την κεντρική της θέση στο κέντρο της Μεσογείου, θα είναι υποχρεωμένη να δέχεται την ιστορική κλοπή και τον επιθετικό σφετερισμό της Τουρκίας.

Αν η Αθήνα δεν πράττει για την Ελλάδα το αυτονόητο, τότε θα είναι υποχρεωμένη να υποστεί τετελεσμένα από μια Τουρκία που μιλάει για ”γαλάζια πατρίδα” προβάλλοντας την ως τουρκική (!!), σηκώνοντας την κόκκινη ημισέληνο, εθίζοντας τη διεθνή κοινή γνώμη σε μια κατάσταση με διχοτομημένο το Αιγαίο, με την Κρήτη να περιβάλλεται από τουρκική θάλασσα, με το Καστελόριζο ακυρωμένο και με την Κύπρο εκτός από κατεχόμενη και διχοτομημένη να δέχεται μετά τον ”Αττίλα Ι & ΙΙ” τρίτη εισβολή στην θαλάσσια επικράτειά της, στην ΑΟΖ.

Δεν το χωράει λογικού ανθρώπου νους, μπροστά σε μια στρατηγική από την πλευρά της Τουρκίας, να υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που προτείνουν ως λύση, χωρίς καμία προηγούμενη ενέργεια ορισμού και κατάθεσης θαλάσσιων συντεταγμένων και Χαρτών και χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση στην τουρκική γραμμή, ως μόνο δρόμο τη Χάγη !…”

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ:





Πηγή: timesnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια