Ψαροκροκέτες
ΤΕΜΑΧΙΑ 18-20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
Οι πιο εύκολες
ψαροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δεν πρέπει να καίει πολύ το λάδι όταν θα τηγανίσουμε για να μην καεί η ψαροκροκέτα απ’έξω και μείνει ωμή στο εσωτερικό.
Δεν πρέπει να καίει πολύ το λάδι όταν θα τηγανίσουμε για να μην καεί η ψαροκροκέτα απ’έξω και μείνει ωμή στο εσωτερικό.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φιλέτο
μπακαλιάρου
150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
3 αυγά
2 κ.γ. εστραγκόν, ξερό
120 γρ. φρυγανιά,
τριμμένη
1 κ.γ. θυμάρι,
ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. πάπρικα
καπνιστή, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο, για το
τηγάνισμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑ Θερμίδες 130 7%
ΒΑΖΑ Λίπος 7g 10%
ΒΑΖΑ Kορεσμένα 0.8g 4%
ΒΑΖΑ Πρωτεΐνες 6.5g 13%
ΒΑΖΑ Yδατάνθ. 10.2g 4%
ΒΑΖΑ Σάκχαρα 0.6g 1%
ΒΑΖΑ Αλάτι 0.06g 1.00%
ΒΑΖΑ Ινες 0.5g 2%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ &
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Παίρνουμε το φιλέτο
και το κόβουμε σε ροδέλες διαστάσεων 7Χ3εκ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα
αφήνουμε στην άκρη.
2 Έπειτα, ρίχνουμε σε
ένα πιάτο το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε
με ένα κουτάλι.
3 Στη συνέχεια,
αδειάζουμε σε ένα άλλο πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε.
4 Ύστερα, σε ένα τρίτο
πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά με το εστραγκόν και τα ανακατεύουμε και αυτά με ένα
κουτάλι.
5 Κατόπιν, πανάρουμε τα
φιλέτα περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το πιάτο με τα αυγά και τέλος
από τη φρυγανιά.
6 Έπειτα, τοποθετούμε
ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει,
ρίχνουμε μέσα λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
7 Τέλος, τηγανίζουμε
τις ψαροκροκέτες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
8 Μόλις είναι έτοιμες,
τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή: giorgostsoulis.com
0 Σχόλια