Τι συνέβη στον πιλότο του F-4E Phantom II και δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης;

Τι συνέβη στον πιλότο του F-4E Phantom II και δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης;

 


Ερωτηματικά για την πτώση του αεροσκάφους στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4E Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στον θαλάσσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο χειριστές του Phantom F-4 δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος που κατέπεσε στη θάλασσα. Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom.

Το διθέσιο F-4E Phantom II, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και συνοδευόνταν από ακόμη ένα Phantom, κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια. Το βάθος, δε, στο σημείο της πτώσης του F-4 είναι 1.000 μέτρα. Το δεύτερο Phantom με το οποίο έκανε άσκηση το F-4E Phantom II που κατέπεσε βρίσκεται πάνω από την περιοχή του ατυχήματος και ερευνά ενώ προς την περιοχή κινούνται πλωτά μέσα και εναέρια μέσα από τη βάση της Ανδραβίδας.

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τρια εναέρια μέσα, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

Παράλληλα δεν είναι σαφές το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4E Phantom II στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας


Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή:  (kourdistoportocali.com)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια