Περισσότερες από 1.300 συλλήψεις για τα βίαια επεισόδια στη Γαλλία!!!

Περισσότερες από 1.300 συλλήψεις για τα βίαια επεισόδια στη Γαλλία!!!

 

Περισσότερες από 1.300 συλλήψεις για τα βίαια επεισόδια στη Γαλλία – Η κηδεία του 17χρονου Ναέλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Συνολικά 1.311 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Γαλλία, την τέταρτη διαδοχική νύκτα κατά την οποία σημειώθηκαν βίαια επεισόδια μετά το θάνατο, την Τρίτη, ενός εφήβου, 17 ετών, από πυρά αστυνομικού.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις συλλήψεις 875 ατόμων που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη νύκτα.

Η κηδεία του 17χρονου Ναέλ Μ., με καταγωγή από την Αλγερία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ισχυρές δυνάμεις, τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί, επέτρεψαν να περιοριστούν τα επεισόδια χθες βράδυ όμως 79 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν, περίπου 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτίρια πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές και περίπου 2.560 πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους.

Στη Ναντέρ, περιοχή του Παρισιού από όπου καταγόταν ο Ναέλ, οι κάτοικοι ετοιμάζονται σήμερα για την κηδεία του νεαρού.

«Το Σάββατο 1η Ιουλίου θα είναι για την οικογένεια του Ναέλ μια ημέρα περισυλλογής», έγραψαν οι δικηγόροι της οικογένειας, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να μην παραστούν στην κηδεία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει την ανάπτυξη «επιπλέον ειδικών μονάδων» της αστυνομίας και της χωροφυλακής.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις οικογένειες να επιδείξουν υπευθυνότητα, υπογραμμίζοντας ότι το ένα τρίτο των συλληφθέντων τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή «ήταν νέοι, μερικές φορές πολύ μικρής ηλικίας».

Ο Μακρόν κατηγόρησε επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υποδαυλίζουν τη βία και δήλωσε ότι αναμένει να επιδείξουν «αίσθημα ευθύνης», αναφερόμενος κυρίως στο Snapchat και το TikTok μέσω των οποίων οργανώνονται «βίαιες συγκεντρώσεις» και τα οποία προκαλούν «ένα είδος μιμητισμού της βίας».

Λογοτεχνικό περιβόλι!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια