Το πιο “τρελό” δέντρο !!!Παράγει 40 διαφορετικά φρούτα!!!!

Το πιο “τρελό” δέντρο !!!Παράγει 40 διαφορετικά φρούτα!!!!

 

Ο Σαμ Βαν Άκεν, καλλιτέχνης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών, χρησιμοποιεί «μβολιασμό» για να δημιουργήσει δέντρα που το καθένα φέρει 40 διαφορετικές ποικιλίες πυρηνόκαρπων ή καρπούς με κουκούτσια.

Η διαδικασία εμβολιασμού περιλαμβάνει τον τεμαχισμό ενός κλαδιού με ένα μπουμπούκι από ένα δέντρο μιας από τις ποικιλίες και την τοποθέτησή του σε μια σχισμή ενός κλαδιού στο ‘εργαζόμενο δέντρο’, στη συνέχεια τυλίγοντας την πληγή με ταινία μέχρι να επουλωθεί και να αρχίσει ο οφθαλμός. να μεγαλώσει σε νέο κλάδο.

Για αρκετά χρόνια προσθέτει φέτες κλαδιών από άλλες ποικιλίες στο δέντρο εργασίας. Την άνοιξη το «Δέντρο των 40 Φρούτων» έχει άνθη σε πολλές αποχρώσεις του ροζ και του μωβ και το καλοκαίρι αρχίζει να αποδίδει τους καρπούς με τη σειρά—ο Van Aken λέει ότι είναι ταυτόχρονα έργο τέχνης και χρονολογική σειρά των ποικιλιών». άνθηση και καρποφορία.

Έχει δημιουργήσει περισσότερα από δώδεκα από τα δέντρα που έχουν φυτευτεί σε τοποθεσίες όπως μουσεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία θεωρεί ως έναν τρόπο διάδοσης της διαφορετικότητας σε μικρή κλίμακα.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: hellas-now.com

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια