Δημοσκοπήσεις Ευρωεκλογών: Οριακό το 33% της ΝΔ!!! Μάχονται για το όριο του 3% τα μικρά κόμματα!

Δημοσκοπήσεις Ευρωεκλογών: Οριακό το 33% της ΝΔ!!! Μάχονται για το όριο του 3% τα μικρά κόμματα!

 


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άνοδος στα μικρά κόμματα της Δεξιάς

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις , η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) διατηρεί προβάδισμα ενόψει των ευρωεκλογών, με ποσοστό που οριακά φτάνει τον στόχο του 33%.

Ενδιαφέρουσα είναι και η μάχη για την είσοδο στην Ευρωβουλή για έξι μικρότερα κόμματα που παλεύουν να περάσουν το όριο του 3%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ευρωκάλπη διαμορφώνεται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 28%-33%

ΣΥΡΙΖΑ: 14%-18%

ΠΑΣΟΚ: 12%-15%

ΚΚΕ: 8%-10%

Ελληνική Λύση: 5%-7%

Νίκη: 3,5%-5,5%

Φωνή Λογικής: 2,5%-4%

Το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές είναι μειωμένο, με το 34,2% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρουν λίγο ή καθόλου, και το 20,7% να δηλώνει ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό να απέχουν.

Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ σοβαρά προβλήματα και αυτό είναι η ακρίβεια η οποία ενοχλεί ιδιαίτερα τους νέους καθώς δεν μπορούν να φτιάξουν την ζωή τους, καθώς και η οργή των δεξιών ψηφοφόρων για την ψήφιση του νόμου με τον οποίο οι «παντρεμένοι» ΛΟΑΤΚΙ+ θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά.

Στο φαινόμενο της ακρίβειας πρέπει να προστεθεί και το επίσης οδυνηρό φαινόμενο της έλλειψης στέγης. Η στέγη έχει γίνει κάτι απαγορευμένο για τους νέους, εκ των οποίων οι περισσότεροι αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους.

Επίσης, το έγκλημα των Τεμπών δημιουργεί αρνητική προδιάθεση στους νέους απέναντι στη Νέα Δημοκρατία καθώς σχεδόν στο σύνολό τους, τα θύματα ήταν νέοι άνθρωποι.

Φυσικά, οργή έχουν προκαλέσει και τα όσα ακολούθησαν. Η προσπάθεια συγκάλυψης, το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας και φυσικά η μη ανάληψη ευθύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την πτώση του, διατηρεί ένα αξιοπρεπές ποσοστό, αλλά παλεύει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μετά τις τελευταίες εκλογικές αποτυχίες.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει τρίτο, με μια σταθερή και σχετικά ικανοποιητική απόδοση.

Τα μεγάλα κέρδη στα μικρά κόμματα της Δεξιάς

Οι «Νίκη» και «Φωνή Λογικής» δείχνουν να κερδίζουν έδαφος, με τα ποσοστά τους να φτάνουν το όριο του 3%, δίνοντάς τους μια πολύ καλή πιθανότητα εισόδου στην Ευρωβουλή.

Οι προτάσεις τους για ενίσχυση της εθνικής κυριαρχίας και της διαφάνειας βρήκαν ανταπόκριση σε ένα μέρος του εκλογικού σώματος που αναζητά νέες λύσεις και πολιτική ανανέωση.

Η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, αν και είχε ξεκινήσει με σχετικά υψηλά ποσοστά, φαίνεται να λαμβάνει όλο και μικρότερη εκλογική μερίδα, αποδεικνύοντας την πλήρη αποτυχία του κόμματος να διατηρήσει την αρχική του δυναμική.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, έθεσε τον πήχη των Ευρωεκλογών για την Ελληνική Λύση στον «πάτο», μιλώντας για «κέρδη» αν αγγίξει το 4.5%.

Η πολιτική σκηνή παραμένει ρευστή, με τις ευρωεκλογές να αποδεικνύονται πρόκληση για τα περισσότερα κόμματα.

Η ΝΔ αποτυγχάνει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, ενώ τα μικρότερα κόμματα, όπως η «Νίκη» και η «Φωνή Λογικής», πρέπει να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική τους για να εισέλθουν στην Ευρωβουλή.

Λογοτεχνικό περιβόλι!

Πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια