ΧΑΡΚΟΒΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ, Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – «ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

ΧΑΡΚΟΒΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ, Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – «ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ», ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

 

Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει καταλάβει 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τις αρχές του 2024. Αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργών Άμυνας της CSTO στο Καζακστάν. Ο Μπελούσοφ, ο οποίος ανέλαβε την νέα θέση του στα μέσα Μαΐου, τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν καταλάβει 28 οικισμούς αυτόν τον μήνα. Τους ισχυρισμούς του Μπελούσοφ σχολίασε και το Ινστιτούτο για την Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Ο Μπελούσοφ δήλωσε, «Η Ρωσία συνεχίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση και όλοι οι στόχοι της σίγουρα θα επιτευχθούν. Η ρωσική στρατιωτική δύναμη αναγκάζει τον εχθρό να υποχωρήσει από τις θέσεις του» είπε και υποστήριξε επίσης ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μειώνουν συστηματικά το μαχητικό δυναμικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) αμφισβήτησε αυτά τα στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταλάβει 752 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τις αρχές Ιανουαρίου και όχι 880.

Παρά αυτές τις αντικρουόμενες αναφορές, η νέα εισβολή της Ρωσίας κατά μήκος της γραμμής του ανατολικού μετώπου υπήρξε αισθητή. Τον Φεβρουάριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το πρώην ισχυρό ουκρανικό προπύργιο της Αβντίιφκα και προχώρησαν περαιτέρω προς τα δυτικά. Η βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου έχει επίσης δει σημαντική στρατιωτική δραστηριότητα από τον Μάιο, όταν τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν ένα νέο μέτωπο στη σύγκρουση.

Η στρατηγική της Μόσχας φαίνεται να στοχεύει στην επέκταση της άμυνας της Ουκρανίας αναγκάζοντάς την να χωρίσει και να μειώσει τις δυνάμεις της από τις κρίσιμες γραμμές του μετώπου προς τις περιοχές του Χαρκόβου και Σούμι. Αυτή η τακτική είχε ως αποτέλεσμα μικρές νίκες για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια του Χαρκόβου καθώς κατέλαβαν τάχιστα αρκετούς οικισμούς, βέβαια πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Ουκρανία έχει σημειώσει κάποια μικρή πρόοδο σε αυτές τις περιοχές με το μπαράζ αντεπιθέσεων της.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ για την κλιμάκωση της σύγκρουσης, δηλώνοντας: «Το ΝΑΤΟ ενισχύει την παρουσία του στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη και αυξάνει την ετοιμότητα μάχης του και το μέγεθος των δυνάμεων του συνασπισμού. Βελτιώνει τη στρατιωτική του υποδομή και εντείνει τις δραστηριότητες εκπαίδευσης και αναγνώρισης κοντά στα σύνορά μας».

Λογοτεχνικό περιβόλι!


Πηγή: makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια