ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ;;;

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ;;;

 


Γράφει ο Μενέλαος Κανάκης

1. Κατά Ματθαίον. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο στην Αιθιοπία, σκοτώθηκε από τραύμα σπαθιού.

2. Μάρκος. Πέθανε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου , αφού σύρθηκε από άλογα στους δρόμους μέχρι να πεθάνει.

3. Λουκάς. Απαγχονίστηκε στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα του τεράστιου κηρύγματός του προς τους χαμένους.

4. Ιωάννης. Αντιμετώπισε το μαρτύριο όταν βράστηκε σε τεράστια λεκάνη με καυτό λάδι κατά τη διάρκεια ενός κύματος διωγμού στη Ρώμη. Ωστόσο, σώθηκε με θαυματουργικό τρόπο από τον θάνατο.

Στη συνέχεια, ο Ιωάννης καταδικάστηκε στα ορυχεία στο νησί-φυλακή της Πάτμου. Στην Πάτμο έγραψε το προφητικό βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο απόστολος Ιωάννης απελευθερώθηκε αργότερα και επέστρεψε για να υπηρετήσει ως επίσκοπος της Έδεσσας στη σημερινή Τουρκία . Πέθανε ως γέρος, ο μόνος απόστολος που πέθανε ειρηνικά.

5. Ο Πέτρος. Σταυρώθηκε ανάποδα σε έναν σταυρό σε σχήμα Χ. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση έγινε επειδή είπε στους βασανιστές του ότι αισθανόταν ανάξιος να πεθάνει Με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει ο Ιησούς Χριστός.

6. Ιάκωβος. Ο ηγέτης της εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ , ρίχτηκε πάνω από εκατό πόδια κάτω από τη νοτιοανατολική κορυφή του Ναού, όταν αρνήθηκε να αρνηθεί την πίστη του στον Χριστό. Όταν ανακάλυψαν ότι επέζησε από την πτώση, οι εχθροί του ξυλοκόπησαν τον Ιάκωβο μέχρι θανάτου με ένα ρόπαλο φουλάρι.

Αυτή ήταν η ίδια κορυφή όπου ο Σατανάς είχε πάρει τον Ιησού κατά τη διάρκεια του πειρασμού.

7. Ο Ιάκωβος, ο γιος του Ζεβεδαίου, ήταν ψαράς στο επάγγελμα όταν ο Ιησούς τον κάλεσε σε μια ισόβια διακονία.

Ως ισχυρός ηγέτης της εκκλησίας, ο Ιάκωβος αποκεφαλίστηκε στην Ιερουσαλήμ. Ο Ρωμαίος αξιωματικός που φρουρούσε τον Ιάκωβο παρακολουθούσε έκπληκτος τον Ιάκωβο να υπερασπίζεται την πίστη του στη δίκη του.

Αργότερα, ο αξιωματικός περπάτησε δίπλα στον Ιάκωβο μέχρι τον τόπο της εκτέλεσης. Πλημμυρισμένος από πεποίθηση, δήλωσε τη νέα του πίστη στον δικαστή και γονάτισε δίπλα στον Ιάκωβο για να δεχτεί τον αποκεφαλισμό ως Χριστιανός.

8. Βαρθολομαίος. Γνωστός και ως Ναθαναήλ. Ήταν ιεραπόστολος στην Ασία. Έδωσε μαρτυρία για τον Κύριό μας στη σημερινή Τουρκία. Ο Βαρθολομαίος μαρτύρησε για το κήρυγμά του στην Αρμενία, όπου γδάρθηκε μέχρι θανάτου με μαστίγιο.

9. Ανδρέας. Σταυρώθηκε πάνω σε σταυρό σε σχήμα Χ στην Πάτρα της Ελλάδας. Αφού μαστιγώθηκε σκληρά από επτά στρατιώτες, έδεσαν το σώμα του στο σταυρό με σχοινιά για να παρατείνουν την αγωνία του.

Οι οπαδοί του ανέφεραν ότι, όταν τον οδήγησαν προς τον σταυρό, ο Ανδρέας τον χαιρέτησε με τα εξής λόγια: «Από καιρό επιθυμούσα και περίμενα αυτή την ευτυχή ώρα. Ο σταυρός έχει καθαγιαστεί από το σώμα του Χριστού που κρέμεται πάνω του». Συνέχισε να κηρύττει στους βασανιστές του για δύο ημέρες μέχρι να εκπνεύσει.

10. Θωμάς. Μαχαιρώθηκε με δόρυ στην Ινδία κατά τη διάρκεια ενός από τα ιεραποστολικά του ταξίδια για την ίδρυση της εκκλησίας στην υποήπειρο.

11. Ιούδας. Σκοτώθηκε με βέλη όταν αρνήθηκε να αρνηθεί την πίστη του στον Χριστό.

12. Ματθίας. Ο απόστολος που επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον προδότη Ιούδα Ισκαριώτη. Λιθοβολήθηκε και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε.

13. Παύλος. Βασανίστηκε και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε από τον κακό αυτοκράτορα Νέρωνα στη Ρώμη το 67 μ.Χ. Ο Παύλος υπέμεινε μια μακρά φυλάκιση, η οποία του επέτρεψε να γράψει τις πολλές επιστολές του προς τις εκκλησίες που είχε σχηματίσει σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Αυτές οι επιστολές, οι οποίες δίδασκαν πολλά από τα θεμελιώδη δόγματα του Χριστιανισμού, αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της Καινής Διαθήκης.

Ίσως αυτό να είναι μια υπενθύμιση για εμάς ότι τα δικά μας βάσανα εδώ είναι όντως ελάχιστα για να συγκριθούν με τον έντονο διωγμό και την ψυχρή σκληρότητα που αντιμετώπισαν οι απόστολοι και οι μαθητές κατά τη διάρκεια της εποχής τους Για χάρη της Πίστης.

Και θα μισηθείτε από όλους τους ανθρώπους για χάρη του ονόματός μου: Αλλά όποιος αντέξει μέχρι τέλους, θα σωθεί.

Μεταδώστε το για να ενθαρρύνετε άλλους Χριστιανούς. Γιατί Νιώθουμε υπνηλία στην Προσευχή, αλλά μένουμε ξύπνιοι σε μια ταινία διάρκειας 3 ωρών;

Γιατί βαριόμαστε τόσο πολύ όταν κοιτάμε την Αγία Γραφή, αλλά το βρίσκουμε εύκολο να διαβάσουμε άλλα βιβλία;

Γιατί είναι τόσο εύκολο να αγνοήσουμε ένα μήνυμα για τον Θεό,

αλλά να προωθούμε τα δυσάρεστα;

Γιατί οι Προσευχές μικραίνουν, αλλά τα μπαρ και τα κλαμπ επεκτείνονται.

Γιατί είναι τόσο εύκολο να λατρεύουμε μια διασημότητα, αλλά πολύ δύσκολο να ασχοληθούμε με τον Θεό;

Κάντε αυτό το μήνυμα τη συμβολή σας στο ευαγγέλιο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Διαβάστε περισσότερα με :ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ




Λογοτεχνικό περιβόλι!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια