- Γιατί βλέπουμε στον ύπνο μας νεκρούς σύμφωνα με την Ψυχολογία;

- Γιατί βλέπουμε στον ύπνο μας νεκρούς σύμφωνα με την Ψυχολογία;





Όλοι μας , έχουμε ονειρευτεί κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο, που έχει μετοικήσει αλλού και δεν είναι πλέον  εν ζωή…

Όταν συμβαίνει αυτό, πολλοί αισθάνονται ανάμεικτα συναισθήματα, όπως χαρά,  πόνο  ή και φόβο μερικές φορές.
Πιστεύεται, ότι ο κόσμος των ονείρων αποτελεί τη γέφυρα, που ενώνει τον πνευματικό με τον υλικό κόσμο, για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους νεκρούς μας. Είναι όμως έτσι;

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν, ότι αυτού του είδους τα όνειρα είναι απόρροια των σκέψεων συναισθημάτων του ατόμου που ονειρεύεται, καθώς αυτό αισθάνεται θλίψη, πόνο ή και ενοχή. Από την άλλη, όσοι ασχολούνται με το μυστικισμό πιστεύουν, ότι οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας με σκοπό να μας μεταφέρουν ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε υπόψη.

Οι ψυχολογικοί λόγοι μπορεί να περιλαμβάνουν δυσάρεστα συναισθήματα, όπως λύπη και ενοχή, καθώς το άτομο που ονειρεύεται δεν κατάφερε να περάσει όσο χρόνο θα ήθελε με το αγαπημένο του πρόσωπο ή γιατί δεν πρόλαβε να του πει όσα ήθελε. Στην περίπτωση αυτή, τα νεκρά αγαπημένα πρόσωπα στο όνειρο αποτελούν εικόνες από το υποσυνείδητο.

Ωστόσο, ίσως τα όνειρα αυτά είναι ένας λόγος, για να καταλάβουμε, ότι υπάρχει και κάτι πέρα από όσα βλέπουμε στον υλικό μας κόσμο. Πολλές φορές, το νεκρό πρόσωπο «επισκέπτεται» τους αγαπημένους του, όσο καιρό το πνεύμα του ή η ενέργειά του (όπως το αντιλαμβάνεται κανείς) περιφέρεται κάπου ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών, για να τους αποχαιρετήσει κατά κάποιον τρόπο, πριν περάσει την πύλη των νεκρών ή μετενσαρκωθεί σε μια άλλη ζωή.

Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που πιστεύουμε, όλα αυτά τα όνειρα μας δείχνουν,
 ότι οι δεσμοί της αγάπης δεν περιορίζονται από το θάνατο.
 Η δύναμη της αγάπης εξακολουθεί να επιβιώνει και να υπάρχει ακόμα και μετά το σωματικό θάνατο και δεν μπορούν να τη σταματήσουν τα δεσμά του φυσικού θανάτου.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια