Η συνταγή για σπιτική
γαριδομακαρονάδα είναι εύκολη, αποζημιώνει με την γεύση της και αποτελεί ένα
από τα πιο αγαπημένα πιάτα ενός “Μακαρονά”.
Συστατικά:
500 γρ. λαζάνια ( ή οποιοδήποτε άλλου
είδος μακαρόνι θέλουμε )
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 ,5 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
3 κανονικές ντομάτες τριμμένες ή 1
κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη ( αν θέλετε )
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
καυτερό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ( αν
θέλετε )
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις
πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.
Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και
μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες ( ή
το κον κασέ ) την ζάχαρη, την ρίγανη και το μπούκοβο.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει
περίπου για 20 λεπτά (μέχρι να τραβήξει τα υγρά της ) και προσθέτουμε το
μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα
πέντε με δέκα λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε
( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας
συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν με την σάλτσα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και
ψιλοκομμένες πιπεριές, γίνεται πολύ ωραία.
Σημείωση:
Μπορούμε να κάνουμε την σάλτσα όπως πριν,
αλλά να το συνοδέψουμε με πιλάφι.
αλλά να το συνοδέψουμε με πιλάφι.
Πηγή: spitikessyntages.gr
0 Σχόλια