Σε μια νέα επιστημονική μελέτη αποφάνθηκαν αμερικανοί ερευνητές
και διαπίστωσαν, πως η υπερβολική κατανάλωση αλμυρών τροφών είναι η
συχνή αιτία των πονοκεφάλων.
Συγκεκριμένα σε μελέτη που έγινε από τους επιστημονικούς ερευνητές, τεκμηριώθηκε ότι η μείωση κατανάλωσης αλατιού από τα 9γρ ημερησίως στα 3γρ, επέφερε μείωση των πονοκεφάλων κατά 31%.
Συγκεκριμένα σε μελέτη που έγινε από τους επιστημονικούς ερευνητές, τεκμηριώθηκε ότι η μείωση κατανάλωσης αλατιού από τα 9γρ ημερησίως στα 3γρ, επέφερε μείωση των πονοκεφάλων κατά 31%.
Οι συμμετέχοντες έτρωγαν καθημερινά τροφές που
ανέβαζαν την ημερήσια πρόσληψη αλατιού σε 9γρ την ημέρα. Η πρόσληψη αλατιού στη
συνέχεια μειώθηκε σε 6γρ και τελικά μειώθηκε στα 3γρ.
Οι συμμετέχοντες κατέγραφαν όλα τα πιθανά συμπτώματα
όπως οι πονοκέφαλοι, το πρήξιμο, η ξηροστομία, η κούραση κ.α. σε ένα
ερωτηματολόγιο.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η μείωση της κατανάλωσης
αλατιού από τα 9γρ στα 3γρ συνοδεύτηκε από την αντίστοιχη μείωση κατά 31% των
αναφερόμενων περιπτώσεων πονοκεφάλου.
Πηγή: onmed
0 Σχόλια