Μικρά μυστικά μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης

Μικρά μυστικά μιας υγιούς και ευτυχισμένης σχέσης





 Η ευτυχία είναι καθαρά  υποκειμενική αλλά χρειάζεται και λίγη προσπάθεια για να την αποχτήσετε.
Χρειάζεται θετική στάση ζωής και μικρά  μικρά βήματα για να κάνετε μια νέα αρχή με τον ή την σύντροφό σας.
Εμείς απλά σας λέμε τα μυστικά για να τα εφαρμόσετε:
1) Τα ευτυχισμένα ζευγάρια  , δεν ασκούν κριτική , έχουν Αγάπη , ειλικρίνεια και πάνω από όλα ευγένεια:
Τα υγιή και ευτυχισμένα ζευγάρια , διακρίνονται για την ανιδιοτελή Αγάπη τους, την αμεσότητα , την ειλικρίνειά τους και την ευγένειά τους.
Βρίσκουν πάντα  έξυπνους τρόπους, όταν δυσαρεστούνται από μια κατάσταση, ή όταν θυμώνουν, να μην κρατάνε κακία και  να μην ασκούν αρνητική κριτική με διαλλακτικότητα, υπομονή,  ηρεμία και πάνω από όλα αγάπη.
Αν δεν τους αρέσει κάτι, στον ή στην σύντροφό τους ,βρίσκουν πάντα νέες ιδέες με ασφαλή τρόπο και όχι  με αρνητικό κριτικό τρόπο ,για να εστιαστούν στο γεγονός που κάτι τους πλήγωσε ή τους δυσαρέστησε και πάνω από όλα είναι ειλικρινείς.
2)Ποτέ δεν παραπονιούνται σε συγγενείς και φίλους για τα προβλήματα στις σχέσεις τους:
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν πως δεν είναι χρήσιμο να μπλέξουν τρίτα άτομα στη σχέση τους.
Μιλάνε ευθέως ο ένας στον άλλον  με σεβασμό και ειλικρίνεια,αντί να συμβουλεύονται άλλους για το τι πρέπει να κάνουν.
3) Ποτέ δεν ε υποδύονται τα θύματα:
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια παίρνουν την ευθύνη για τα συναισθήματά τους και για τον ρόλο τους στη σχέση. Δεν κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τα προβλήματα. Ζητούν αυτό που θέλουν αντί να γκρινιάζουν διαρκώς πως δεν τους φέρεται καλά ο σύντροφος.
4) Ποτέ δεν διαβάζουν το μυαλό του άλλου :
Όσοι κάνουν υποθέσεις μάλλον πέφτουν έξω. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν να επικοινωνούν και γνωρίζουν καλά τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου. Σε όση αρμονία και αν βρίσκονται μαθαίνουν να λένε αυτό που θέλουν και δεν περιμένουν από τον άλλον να μαντέψει. Το λένε ξεκάθαρα.
5)Δεν αγχώνονται με τους ρόλους τους:
 Ακόμα και αν υπάρχουν τα στερεότυπα για το τι πρέπει να κάνει το κάθε φύλο στη σχέση, τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι ευέλικτα στο να αναλάβουν ρόλους και καθήκοντα που δεν είναι στη δική τους δικαιοδοσία αν δουν πως αυτό δεν είναι το φόρτε του άλλου. Αν η γυναίκα για παράδειγμα δε μαγειρεύει και τόσο καλά ο άντρας δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να αναλάβει τη μαγειρική στο σπίτι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια