Mπράβο στο νεαρό Κρητικό ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Τσικουδάκη, που μας έκανες περήφανους για το φιλότιμο και την ανθρωπιά του!

Mπράβο στο νεαρό Κρητικό ποδοσφαιριστή, Παναγιώτη Τσικουδάκη, που μας έκανες περήφανους για το φιλότιμο και την ανθρωπιά του!




Ποιος είπε ότι  η λέξη φιλότιμο, αφανίστηκε σαν έννοια;


Κι όμως για μια ακόμη φορά στην Κρήτη, ένας νέος άνθρωπος έρχεται να αποδείξει με τις πράξεις του, πως η μόνη αμετάφραστη λέξη – έννοια στα παγκόσμια λεξικά (φιλότιμο) είναι παρούσα και μας δίνει το δικαίωμα να χαμογελάμε περήφανα ως Κρητικοί.

Πριν από λίγες μόλις ώρες, 
ο νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας των Απτέρων από τα Χανιά, 
Παναγιώτης Τσικουδάκης, βρήκε μια τσάντα μ’ έναν μικρό θησαυρό;700 ευρώ σε μετρητά.


Δεν πέρασε καν σαν σκέψη από το μυαλό του, να κρατήσει το ποσό, ενώ αφού εντόπισε  τα στοιχεία του κατόχου της τσάντας, έσπευσε ταχύτατα να την… παραδόσει.

Ήταν μια γυναίκα η οποία ταξιδεύει απόψε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά. Ο νεαρός Τσικουδάκης, χωρίς να χάσει χρόνο ήρθε σε επαφή μαζί της, πήγε στο λιμάνι της Σούδας και παρέδωσε το τσαντάκι με τα 700 ευρώ στη νόμιμη κάτοχο του, η οποία είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο, χωρίς να μπορεί να πιστέψει μέχρι εκείνη την ώρα, αυτό που της είχε συμβεί.

Ότι δηλαδή, από τη μια έχασε την τσάντα με τα 700 ευρώ αλλά από την άλλη, εκείνος που τη βρήκε, έκανε τα πάντα για να της την επιστρέψει…

Θερμά συγχαρητήρια  στο νεαρό Χανιώτη Ποδοσφαιριστή!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια