Ρεβυθοκεφτέδες, η συνταγή από τη
Σίφνο
Υλικά συνταγής
500 γρ. ρεβύθια
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
μαγειρική
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Δεν ξέρω πως τα πάτε με τα ρεβύθια
αλλά στη Σίφνο φτιάχνουν με αυτά κάτι ρεβυθοκεφτέδες σκέτη μούρλια. Αυτή εδώ
είναι η παραδοσιακή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες και όπως θα δείτε είναι πολύ
εύκολη στην εκτέλεση. Να ξέρετε όμως ότι για την συγκεκριμένη συνταγή πρέπει
από την προηγούμενη μέρα να μουσκέψετε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό.
Η διαδικασία είναι η εξής.
Μουσκεύετε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό
μαζί με την σόδα για 12-14 ώρες.
Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε πολύ
καλά και τα αλέθετε στο μπλέντερ (ή αν έχετε, στο Σπιντυ σεφ της Tupperware)
Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και
προσθέτετε τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού ανακατέψετε πολύ καλά όλα τα
υλικά πλάθετε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους αλευρώνετε!
Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και
τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες είναι
έτοιμοι. Τους σερβίρετε με ούζο ή τσίπουρο!
Καλή όρεξη!
Πηγή: supersyntages.gr
0 Σχόλια