Πώς να φτιάξετε Αγιορείτικους Πατατοκεφτέδες…

Πώς να φτιάξετε Αγιορείτικους Πατατοκεφτέδες…


 

 Πώς να φτιάξετε Αγιορείτικους Πατατοκεφτέδες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό πατάτες
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ ελαιόλαδο
200γρ. τυρί σόγιας
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
1 κ.σ χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
σπορέλαιο για το τηγάνι.



Εκτέλεση:


Πλύνετε  τις πατάτες και βάλτε τις να βράσουν σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν, στράγγιξε τες , ξεφλούδισε τες και είτε με το πιρούνι, είτε με το εξάρτημα που πολτοποιείς τις πατάτες, είτε στον μύλο του πουρέ, πολτοποίησε τις πατάτες. Στόχος είναι να γίνει σαν πουρές. Να μην έχει μεγάλα κομμάτια.

Tip:
 Εγώ βράζω πάντα τις πατάτες με τη φλούδα και για αυτό πάντα τις πλένω από πριν πολύ καλά. Παρόλα αυτά μπορείς να τις ξεφλουδίσεις και έπειτα να τις βράσεις.







Πηγή: ediva.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια