500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο
μούλτι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
(μαζί με το κρεμμύδι)
2 σκ. σκόρδο λυωμένες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για
κοτόπουλο
1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και
στυμμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
λίγο αλεύρι, σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά
με το σκόρδο, τα μυρωδικά και δύο κ.σ. ελαιόλαδο. Κρατάμε 1 κ.σ. από αυτό το
μείγμα για τη σάλτσα. Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το μείγμα λαχανικών και
ελαιολάδου, το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε μέτρια
κεφτεδάκια. Τα κρατάμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη μερικές ώρες, έως και
μία νύχτα. Την επομένη τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο ή
ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μείγμα πιπεριάς-κρεμμυδιού που
κρατήσαμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Το σερβίρουμε
με τα ζεστά κεφτεδάκια.
tips: αντί για μείγμα μπαχαρικών για
κοτόπουλο μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κ.γ. κάρι.
Πηγή: athinorama.gr
0 Σχόλια