ΑΜΗΧΑΝΙΑ και ΕΝΟΧΛΗΣΗ της ΑΓΚΥΡΑΣ από την «στρατιωτική απειλή» Αιγύπτου – Ισραήλ στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ και ΕΝΟΧΛΗΣΗ της ΑΓΚΥΡΑΣ από την «στρατιωτική απειλή» Αιγύπτου – Ισραήλ στην κυπριακή ΑΟΖ.




Έντονη η ενόχληση σε πολλαπλά επίπεδα εκ μέρους της Τουρκίας δηλώσεων που έγιναν από τους Πρέσβεις Αιγύπτου και Ισραήλ στην Λευκωσία - Αν και υφίσταται διχογνωμία για τα ακριβή λεγόμενα της Αιγύπτιας Πρέσβειας, εντούτοις, η ουσία παραμένει η ίδια, ότι υπήρξε μνεία περί στρατιωτική επέμβασης και χρήσης βίας - Το θέμα αναπαράγεται από τουρκικά ΜΜΕ...
Στις δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Λευκωσία, στο πλαίσιο του συνεδρίου των αποδήμων το οποίο έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα στη Λευκωσία, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού NTV αναφέρει πως η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mai Taha Mohamed, αναφερόμενη στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως  «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά της Τουρκίας, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο», ενή η είδηση αναπαράγεται και από το Ensohaber.
Οι ίδιες δηλώσεις αναπαράγονται και από ιστοσελίδες, όπως ενδεικτικά αναφέρει και το ιρανικό Reuters.
Σε κάθε περίπτωση, στη σχετική είδηση η οποία μεταδόθηκε αρχικά από το ΚΥΠΕ, δίδεται μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή, καθώς αναφέρεται πως η πρέσβειρα της Αιγύπτου δήλωσε τα ακόλουθα: «Ελπίζουμε ότι δεν θα φθάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε τον στρατό στην περιοχή’, προσθέτοντας ‘αλλά θα προσφέρουμε όποια δυνατή βοήθεια στην Κύπρο’».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως, από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Πρέσβης Sammy Revel ευχήθηκε να μην χρειαστεί να υπάρξει οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση από το Ισραήλ στην περιοχή εξαιτίας αυτών των προκλήσεων.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια